Laks med ertepuré og pasta

Laks med ertepuré og pasta

Denne retten har jeg opprinnelig fra Nigella, og har lagd den tilstrekkelig mange ganger uten oppskrift til at jeg føler jeg har tilpasset den mitt eget håndlag osv.

Man tager: laks- eller ørretfilet, bacon, båndpasta og petit pois (selskapserter). Samt en vårløk, litt hvitløk, litt crême fraiche (den «lette» med 18% fett), en skvett hvitvin og gressløk.

Sett stekeovnen på litt over 200 grader. Sett samtidig over pastavann.

Finhakk gressløken, skrell et hvitløksfedd eller to. Kok opp ca. 1 glass hvitvin, krydre med litt nykvernet pepper og en anelse salt, tilsett et par ss crême fraiche og gressløken. Sett til side og hold lunt.

Gressløk Sausmedgressløk
  Sausen  

Finhakk litt bacon og sprøstek det i stekepanne. Jeg pleier å fryse småstabler a 6-7 skiver bacon, og så skaver jeg av det jeg trenger til sånt som dette etterhvert. På bildet ser du 45 gr bacon, som var nok til dette formålet til to personer. Jeg bruker bacon hovedsakelig som krydder her.

Bacon Stektbacon

Nå bør pastavannet koke. Putt pastaen i vannet. Stekeovnen bør være varm nok også, så du legger fiskestykkene i varm stekepanne, krydrer med det du synes er godt, og lar dem ligge et par øyeblikk. Så setter du stekepannen i ovnen. Sett timeren på 10 min.

Pastavann Fiskistekepanne Stekepanneiovn

Kok opp litt vann i en kjele. Tilsett hvitløken og grovt oppkuttet vårløk og la koke en liten stund, så tilsetter du en liten pose erter. Salt. Kok opp og la småputre litt. Når ertene er vel og vakkert ferdige (tar et øyeblikk), griper du stavmikseren og kjører ertene og vårløk/hvitløk til en passe smidig puré. Så tilsetter du en ss av crême fraiche her også. Rør sammen, sett lokk på og sett til side.

ERterogloker Sravmikser Ferdigpure

Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet. Så tilsetter du gressløksausen og blander den i pastaen.

Sausogpasta Ferdigpasta

Legg pasta på tallerkenen. Legg laksen over pastaen, og fordel ertepuréen rundt. Til slutt drysser du sprøtt bacon på toppen.  Og, så kan du nyte  🙂

  Ferdilakstallerken  

 

(ps: skjønner ikke helt hvorfor pastavannbildet ikke vil komme fram her. Kanskje det er dampen?  😆   )

0 kommentarer til «Laks med ertepuré og pasta»

  1. Interessant dette; får jo av og til en blege eller to. Selv er jeg ikke gladi rosa fisk, men mange av mine gjester liker det og da kan dette bli en fremtidig middag i lystig lag (og da kan undertegnede greit finne alternativ bespisning hehe).

  2. Og, for å tilføye det jeg egentlig ville si: Nigella… Hm, ja, hm, ord blir fattige når denne gudenes gave til menneskeheten skal beskrives. 😀

  3. Oyhovoft: jeg tror vel egentlig at denne maten kan lages med hvilken som helst fisk som har litt karakter. Torsk. Sei. Osv. (og der fikk jeg en Harald Heide-Steen-assosiasjon; lyr!sei!brugde! osv)

    Vibeke:
    Takk 😀 Ja, jeg anbefaler helt ubetinget!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *