Pastasalsa?

Pastasalsa?

Vet ikke helt hva jeg skal kalle det, jeg. Og kanskje er det så banalt at alle og enhver gjør sånn annenhver dag, men ååå, så godt! Så her beskriver jeg hva jeg lagde til lunch i dag. Dessverre uten bilder, siden kameraet akkurat da lå til lading.

Gode tomater finhakkes og legges i bolle. Husk å få med væsken fra tomatene. Finhakk deretter vårløk, rødløk og hvitløk samt en stor og sterk chili (om du ikke har hang til slikt, kan chilien selvsagt sløyfes, men opplevelsen blir da en ganske annen),  som tilsettes tomatene. Kvern litt svart pepper i, og tilsett litt salt. Jeg bruker Maldon til slikt, det er sikkert fordi jeg er en jåle, men jeg synes det blir best.  Så: et par spiseskjeer ketchup. Rør sammen. Sett til side på benken så blandingen får godgjort seg. Ikke kjøleskap!

Kok den mengden pasta av typen ‘penne’ som du mener å trenge til måltidet. Spyl/avkjøl med kaldt vann. Rist av så mye vann som du klarer. Bland pastaen ned i tomatrøren. Sett til side for ytterligere godgjøring.

Jeg serverte dette til grillede kyllingbryst med sitron, og noen småbrød jeg improviserte underveis.  Det smakte meget godt. Jeg tror pastasalsaen også vil smake svært godt til stekt fisk, og sikkert til mye annet også.

Ca.oppskrift på småbrødene:

  • 300 g hvetemel
  • 1 knapp ts salt og det samme med sukker
  • 1 pk tørrgjær ( halv pakke er sikkert nok, men jeg er lat og gidder ikke samle på halve gjærposer, og gjerrig nok til at jeg ikke klarer å kaste dem heller, så jeg bruker hele posen. Ittno knussel!)
  • Ca. 2 dl vann (varmt, ikke brennvarmt)
  • 1 liten klunk olivenolje

Elt sammen. Hev til dobbel størrelse. Form til småbrød etter eget forgodtbefinnende og kreativitet. Etterhev til de ser fristende ut ( hos meg ble det 10 mediumstore, avlange). Spray med kaldt vann og sett umiddelbart i ovnen. Stek på ca. 225 grader i 15 – 20 min.  To/tre min. før ferdigstekt åpner du ovnsdøren og sprayer med litt vann til. Dette gjør at brødene blir litt sprøere.

Prøv, så skal du bare kjenne så lyst du får til å lage det igjen 😀

0 kommentarer til «Pastasalsa?»

  1. Det hørtes kjempegodt ut! Skal ha noen venninner over til litt spise til helgen, kanskje man burde prøve litt sånt.
    Lindis er ikke så veldig huslig, men hun kan når hun vil 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *