Det gode liv

Det gode liv

Det er sånne dager som i dag jeg skulle ønske jeg klarte å beskrive. Synsinntrykkene er nå så, dem kan man jo ta bilde av og formidle med varierende suksess. Men, duftene og summen av det hele er vanskeligere. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde ordet mer i min makt.  Det kom over meg da jeg sto bøyd med hagesaksa bak en historisk rose, og klippet frøstandene av en avblomstret Geranium. Rosen fylte nesen med denne sterke, intense berusende gammeldagsroseduften. En Martagonlilje like ved viftet søt og aromatisk duft, som blandet seg med rosen, -og Stormarikåpen bidro litt grønnere, søtere, sommerlig.  Den blandingen skulle jeg gjerne hatt på flaske 🙂  Det må være noe med været og/eller temperaturen, tror jeg, men alle rosene som har duft dufter ekstra sterkt i dag. Hele hagen ligger i et slør av roseduft. Det er helt herlig!

Rosa \'Mary Rose\' (Austin)

Hagearbeidet foregikk i etapper i dag, og jeg jobbet i bikini, så innimellom ‘slagene’ slappet jeg av i solen – med kaffe i kopp fra Raffles i Singapore og fersk avis. Samt en liten slummer, bare litt.

 

 

Livet er herlig!

Alle som har plass bør skaffe seg rosen helenae ‘Hybrida’. Den blir diger, og kan slynge seg i trær, blomstrer en gang hver sommer (dvs nå) med tusenvis av honningduftende, halvfylte, små hvitgule roser. Min har tatt knekken på stativet sitt og har lagt seg ut over i bedet, men den er fin for det. Inngangspartiet vårt dufter umiskjennelig av blomsteraktig honning om dagen 😀

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *