Dufter, deilige dufter

Dufter, deilige dufter

Hva skal man egentlig med hemninger, når det kommer til stykket? Det er vår, det er vår! -man får lyst til å folde seg ut i all sin kvinnelige prakt, og da er det jo flott med noen ‘nye’, inspirerende dufter.

Jeg begynner med prøven jeg fikk med meg fra parfymeriet nå i ettermiddag, ‘Narciso Rodriguez for her’, eau de toilette. Nydelig på første forsøk i alle fall. Mine assosiasjoner var krydder, liljer og appelsinblomst, og så så jeg av en eller annen grunn for meg stuen til en venninne av min mor på den tida jeg var en sånn 4-5 år (dufter gir de rareste assosiasjoner).

Fasit er:
Toppnote – appelsinblomst og osmanthus (hva nå det er…)
Hjertenote- Amberlyn (?) og vanilje
Basenote – Vetiver (?), Musk, edelt tre.
De av leserne som har greie på slikt må gjerne fortelle meg hva osmanthus, amberlyn og vetiver er for noe.

På mandag var jeg i Oslo, hvor jeg tok feil trikk og trasket kilometervis i regnet før jeg kom meg ned til Hegdehaugsveien hvor L’Occitane har butikk. Derfra ble det en tube håndkrem med shea-smør (vidunderlig for sånne tørretørre hender som mine), og en flaske cederparfyme:

Den funker helt fint, dufter som en tur i skogen; mose og fjerne nåletrær og alt som gror og er grønt, men ikke saftig gress-grønt om du skjønner.
Toppnote: grapefrukt, sevje
Hjertenote: cumin, tobakksblader
Basenote: cedertre, tonkabønne
Den unge damen sendte med meg prøver på irisparfymen og en appelsinparfyme. Den første har jeg prøvd, og besluttet at det er en ‘må ha’ en vakker dag.

0 kommentarer til «Dufter, deilige dufter»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *