Acqua delle Langhe; Alba

Acqua delle Langhe; Alba

AdL Alba

 

Toppnoter
sitron, bergamot, neroli, rose

Hjertenoter
rosmarin, geranium, jasmine, olivenblomst, gyvel

Bunnoter  
musk, cedertre, sjøvann

Produsenten omtaler denne duften – en  edp – som en dynamisk og frisk duft som skal virke oppkvikkende og gi en boost av energi.  Alba hører med i gruppen Saline (salt) sammen med Lirano, – som er omtalt her tidligere.

Starter med kraftig, urteaktig sitron-sitrus som minner om 4711, ved inngående nærsnusing kjenner jeg en tydelig geranium med rose-tilsnitt – en note som er litt tricky. Noen ganger blir den påtrengende og hodepinfremkallende hos meg,  andre ganger gir den en ren roseduft, som den virker å gjøre her.  På litt avstand kjenner jeg i løpet av de første 5 minuttene en tydelig rose sirkle seg i lufta framfor meg.  Sitronen og de ellers velintegrerte andre sitrusene følger med over i rosestadiet.

Rosen holder stand i lang tid – sitronen også, og får selskap av en ren og vakker lilje, som etter min smak godt kunne fått litt mer plass – men det er mulig det ville blitt feil i en ‘’salt’’ komposisjon?  Når det gjelder sitronen så kunne denne på dette tidspunktet godt ha roet seg ned etter min smak – det er litt mye skarp skallbitterhet her, som blir litt slitsom sammen med geranium-delen av rosen.  Påstanden om friskhet og boost skal skal ikke imøtegås herfra !

Sitronen gir seg etter et par-tre timer, og gir plass til rosen, som smelter sammen med en treaktig duft, behagelig og rolig.  De marine notene åpenbarer seg ikke på min hud – der var Lirano mye mer tydelig.  For meg er dette en i overkant sitronfrisk rose/blomsterparfyme, som ikke er noe i veien med, men den kommer nok ikke til sin rett på min hud, og det er ikke alltid at en note er mulig å kjenne selv om den er listet. Er du en skikkelig sitruselsker, så anbefaler jeg en sniff.

Varigheten er god, – jeg vil påstå over  6-8 timer, og rosen legger seg som en lett slør rundt bæreren,  et par meter eller så, tipper jeg.

Alba er å få kjøpt i Norge hos Siri Brodersen.

 

(Bildet er lånt hos Fragrantica)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *