Chanel – Coco edt – juleduften

Chanel – Coco edt – juleduften

Jeg har én parfyme som er sjefen over alle sjefer når det kommer til juleduft, og det er Coco edt fra Chanel.   Bildet er av en en flaske med parfum-konsentrasjon, for den er peneste, så derfor.

Coco er varm, elegant, nydelig komponert og lett å bære, så lenge man er forsiktig med doseringen!  Den får meg til å føle meg superkvinnelig, trygg, »på rett hylle» om du skjønner. Og – den innbringer alltid mumlende utbrudd av typen »mmmmmmm!,luktergodt!!»  i løpet av klemmerunden ved starten av festlige anledninger.   De fleste av duftene jeg bruker til daglig, i alle fall nisjeduftene, innbringer svært få slike kommentarer, så man skjønner at det er velkomment når det kommer 🙂

Jaque Polge skapte duften for Chanel i 1984.  Toppnotene er oppgitt til  jasmin, fersken, frangipani, mimosa, og  appelsinblomst, hjertenotene er cascarilla (en busk som vokser på de Vest-Indiske øyer), appelsinblomst, rose, nellik-knopper og  angelica (kvann).  Bunnotene er labdanum, sandeltre, tonkabønne, lær og opopanax.

For min nese er det ganske vanskelig å skille ut de enkelte komponentene, – de glir sømløst over i hverandre i en krydret treaktighet med blomstrende overtoner og noe røkelsesaktig.  Duften minner meg om glødende farger; dype rødtoner, gyllengult og ravgult, dypgrønt – nesten svart – som i et persisk teppe.  Noen har sammenlignet duften med  følelsen av et tungt mahognybord gnidd inn med appelsinolje, toppet med en vase full av friske blomster, og en kopp chai-te med melk.    Sannelig ikke et dårlig bilde!

2 kommentarer til «Chanel – Coco edt – juleduften»

  1. Coco er virkelig something 😀
    Som en perrrfekt skreddersydd og striglet elegant Opium, oriental på sitt beste. Ser for meg gylne, sprudlene barokk/rokokko ornamenteringer i gull når jeg tenker på Coco, alltid fest med den på. Her er det EdP. som er favoritt, Parfum deretter.

    God Romjul og snart Godt Nytt År 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *