Gaven til den som har alt

Gaven til den som har alt

Gaven til den parfymeinteresserte som har ‘alt’, altså    🙂
Svoger og svigerinne har vært i Grasse i Frankrike i sommer, og har tenkt på meg og bursdagen min, snillingene!

En vifte i utskåret tre som er satt inn med jasminduft.  Når man vifter seg med den brer det seg en lett, nydelig duft av jasmin, som akkurat overdøver mindre behagelige odører som måtte forefinnes i nærheten, og avkjøler lett og behagelig.  Det følger med en flaske med mer duftende jasmin, så har man noe å spraye/fylle på med når duften blekner.  Som du ser har den kirkevinduer og kors på ytterste panel, så den er passende til messe  😀   Er den ikke vel fin, og var ikke det den perfekte gave til moi, så vet ikke jeg!

Så fulgte det med et kort fra parfymemuseet i Grasse.  Det du ser er Marie-Antoinettes reise-kit i mahogny og kobber, med innhold som ser ut til å være porselen, sølv og krystall,  hvor det er beholdere for kremer og puddere og parfymer og alt en dronning kan tenkes å få bruk for av toalettsaker på reise.  En liten sølvbjelle til å ringe etter kammerpiken med, og et lite sett til å servere reise-te i.  Sånt som dette setter virkelig fantasien i gang, og jeg ser for meg landeveier med kolonner av kostbare vogner med pudrete reisende, brokadestoffer og parykker.  De kunne det der med pene ting på hennes tid, altså!

 

2 kommentarer til «Gaven til den som har alt»

  1. Wow! Den var rett og slett lækker! Duftende til og med.
    Steik, det var en flott gave 😀
    Her er iallefall fantasien i full sving med å imagine alle mulige deilige dufter å ha på vifte 😀 må ebaye litt 😉
    Grasse er så satt på listen over plasser jeg må besøke!!

    Fikk nesten lyst å se Marie Antoinette igjen nå, digger den!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *