Kaprifol-himmel

Det er flere år siden jeg plantet denne kaprifolen i kanten av bedet på tunet. Nå ser den endelig ut til å ha etablert seg, og den blomstrer skikkelig for første gang. Duften er ikke til å forsøke å beskrive en gang, den er bare for mettet med alt som er deilig, og minner fra trappa hos bestemor, hvor vi satt med en diger kaprifol rett under nesa og så på solnedgangen over øyene ute i havgapet i Romsdalen. Ganske enkelt himmelsk nå i kveldingen !

Be Sociable, Share!

6 comments to Kaprifol-himmel

 • Ellea

  Nå fikk jeg veeldig lyst på en kaprifol!

 • Britt Åse

  Du klarer sikkert å få plass til en, tror du ikke?

 • byP

  Gosh! Nice!

  Åh, nå blei jeg nysgjerrig på duften 😀
  Gooooglet meg ut på ville veier her, finner ut at kaprifol er Honeysuckle på Engelsk? Og jammen meg sitter jeg igjen med hele to dufter som ser ut til å falle i smak rundt om på nett. Havnet på lange prøve-ønskelisten: Le Chevrefeuille og to a lesser degree Eau de Camille, Annick Goutal.

  • Britt Åse

   Stemmer det 🙂 Honeysuckle. Her kaller vi det Kaprifol, og noen på Sunnmøre/Romsdalen kaller den Vivendel (kanskje andre steder i landet også?). Jeg er temmelig brennsikker på at den finnes i en hage i din nærhet, byP – det er altså den inkarnerte sommerduft.

 • Dette er en av mine absolutte favoritter også. I gamlehagen hadde jeg den oppover hele sørveggen. Nå har jeg den på terrassen, hvor den har en dårlig plass, men nå har den vokst seg stor nok til å nå lys og luft, så heretter blir det å begrense den, tenker jeg. På østsiden har jeg en variegert en – som jeg er i tvil om det fortsatt er liv i, men jeg lever i håpet. Jeg går ut fra at dette er den som dels vokser vilt i Norge? Lonicera caprifolium?

  • Britt Åse

   Ja, det er bare nydelig, jeg har beundret alle klatrer-bildene dine i dag. Det stemmer det, Hilde. Skogene rundt her er ganske godt forsynt med kaprifol/vivendel, så naturen her dufter temmelig godt på rette tida 🙂

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

mai 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer