Der bode en underlig gråsprængt en…

Det er Ibsen- og Hamsun-dager i Grimstad. Fast innslag hvert år er at en skuespiller (stort sett skuespillere, i alle fall), leser Ibsens dikt, Terje Vigen, i strandkanten på Kvaløya i skjærgården utenfor Grimstad.  I år var det Ane Dahl Torp som leste.  Hun hadde lagt opp til en ny vri, ved at mannen hennes, jazzmusiker Sjur Miljeteig, akkompagnerte på trompet.  En meget god løsning, som bidro til den spesielle stemningen.  Jeg har ikke vært på Terje Vigen-opplesningen før, men jeg synes virkelig at hun leste teksten slik at jeg kjente det.  Kombinasjonen av hennes stemme og innlevelse, bølgeskvulp og måkeskrik, og trompeten, var nydelig.

Jeg synes denne lille jenta var så søt der hun satt på steinen sin med tærne i vannet og lyttet andektig i nesten alle de 35-40 minuttene forestillingen varte. Det var også litt spennende at høyttalerne sto og vaklet på steiner ute i vannet, – og det flødde! Men det gikk bra 🙂

«Er du på» Google+ ? Da kan du se min video med 3 minutter og 15 sekunder utsnitt fra forestillingen.

Be Sociable, Share!

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

august 2011
M T O T F L S
« jul   sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer