Hurra-kake

Hurra-kake

Før 17.mai hadde Solfrid gående en kampanje på Facebook, hvor hun presenterte den ene kakekreasjon mer fristende og lækker enn den andre.  En av disse bestemte jeg meg for at skulle lages her i huset, på tross av det faktum at vi kunne forvente svært få gjester på dagen, og at vi skulle reise til Sardinia dagen etter og derfor i liten grad kunne bidra til å få spist opp beistet selv.

Min utgave ble ikke like vakker å skue som den på bildet på lenken – kakepynting er ikke min force -, og kjøleskapet er ikke verdens vakreste kakekulisse, men jeg kan forsikre om at kaken smakte aldeles vidunderlig, og at min kjære og jeg samt våre to gjester spiste halve kaka før vi måtte kaste inn håndkleet.  Resten gikk i svigerfar, som gliste lykkelig i går ved minnet, da han kom og leverte det tomme kakefatet.

Denne kan du altså trygt lage hvis du trenger en høy, mektig, frisk, imponerende blautis i løpet av sommeren.

Jeg klipper like godt inn oppskriften her. Man vet jo aldri hva som kan skje med sånne lenker.

Ingredienser

Sukkerbrød, 24 cm:
4 egg
160 g sukker
90 g hvetemel
100 g potetmel
1 1 / 2 ts bakepulver
Fyll og pynt
2 dl rørte jordbær eller syltetøy
1 porsjon jordbærkrem
6 dl fløte
100 g daimkuler
friske bær til pynt
Jordbærkrem:
300 g frosne jordbær
5 ss sukker
3 gelatinplater
3 dl fløte

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform. Stek sukkerbrødet ved 150 grader i ca. 45 minutter.
Sukkerbrødet kan godt lages i forveien og fryses. Del sukkerbrødet mens det er halvtint, da er det enklere å skjære jevne lag.

Jordbærkrem:

Tin bærene og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni jordbærpureen igjennom en sil hvis du vil fjerne frøene. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 6 minutter. Varm opp en liten mengde jordbærpuré i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærpureen. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av jordbærpureen. Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til krem og vend den, litt etter litt, inn i jordbærpureen. Obs: Jordbærpureen må ikke være varm når du tilsetter kremen. Da smelter kremen og mister masse volum, og resultatet blir en veldig tung jordbærkrem. Del sukkerbrødet i tre lag.

Montering av kaken:

Kle springformen (ikke bunnen) du brukte til å lage sukkerbrødet med bakepapir. Legg den nederste sukkerbrødlaget på et fat og sett formen over. Smør på halvparten av de rørte jordbærene og fyll på med jordbærkrem. Legg på neste lag med sukkerbrød og klem den forsiktig ned slik at kaken blir rett. La kaken stå i kjøleskapet til jordbærkremen har stivnet. PS:Dette kan du gjøre dagen i forveien om du vil. Dekk til kaken slik at den ikke trekker til seg smak fra andre matvarer. Pakk også det siste laget med sukkerbrød godt inn slik at det ikke blir tørt. Legg det gjerne i fryseren.

Stivpisk 3 dl fløte og vend inn Daimkulene. Smør resten av jordbærene på kaken og bre over Daimkremen. Legg på det siste laget med sukkerbrød. La kaken få stå å sette seg litt før du tar av formen.

Stivpisk resten av fløten og kle kaken med et tynt lag krem. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og pynt kaken etter eget ønske.

2 kommentarer til «Hurra-kake»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *