Dagens tegning

Dagens tegning

Kristine i Haustljoset inspirerte meg her om dagen. Hun sier at hun fra nå av vil poste nye innlegg med selvtegna illustrasjoner.  Jeg vet ikke om jeg helt er så ambisiøs at jeg vil illustrere alt jeg skriver om, men det med å poste tegninger var en tanke jeg falt for, for da kanskje jeg kan få gitt meg selv et spark bak til å grave fram igjen forbindelsen øye/hjerne/hånd – om du skjønner hva jeg mener.  Den må trenes, den også, som alle andre ferdigheter.

I dag begynner sviblene å åpne seg ut og dufte.  Det går det an å poste en skisse av i alle fall.  Så får vi se, da – om jeg lover mer enn jeg kan holde.

4 kommentarer til «Dagens tegning»

 1. Se det ja, frem med penner, blyanter og koster! Du var flink før, jeg vet du har kvittet deg med ovn og brenning og porselen, men resten tar da vel ikke allverdens plass…

  KOM AN….

  Det er utrolig lærerikt å gjøre et sånt prosjekt, jeg tok jo smykker hver dag ET år. GRUSOMT slitsomt, men etterpå er det veldig lærerikt å gå gjennom…

 2. oh, så flink du er!
  Har du kunstneriske sjeler i familien?
  Jeg har aldri vært særlig flink til å tegne, men beundrer min datter Kjersti som åpenbart har fått denne gaven 🙂 Undres også litt over genetikken i dette. Min mor var svært flink til å tegne og male. 2 av hennes 3 søsken drev/driver også med kreative sysler i stor stil. Jeg er mildt sagt middelmådig, kan til nød skryte på meg en viss farge- og formsans. Min far er meget musikalsk, min mor var temmelig tonedøv. Mannfolket (og broren hans..) er mer enn meget musikalske. Jeg er nok temmelig middelmådig også på dette området (grei nok til hus- og korbruk…)Alle mine døtre har bra gehør, to av dem har og utfolder kreative evner mht farge og form – og Kjersti er nok i en særstilling her og. Hennes tredje søster bemerket en gang at det var urettferdig at vi hadde sørget for at den ene ungen fikk alle talentene (tror ikke det er helt riktig…), men. Her er det åpenbart mange ting som spiller inn, ingen enkel bananfluegenetikk..

 3. Hehehe! Så hyggelige dere er, da – tusen takk 😀

  @Lise: jo, i «vår» tid var det jo kreativ aktivitet i alle døgnets timer omtrent, og jeg kjenner til stadighet på behovet, men hverdagen har jo en tendens til å spise opp slikt. Typisk at det popper opp i ferier, men en tegning sånn av og til er såpass upretensiøst at jeg har en viss tro på det selv om hverdagen begynner igjen om ikke lenge.
  @Hilde: hun Kjerstien din har jo tydeligvis tatt en ekstra stor bit av genkaka når det gjelder kreativt talent. Nyyydelige linjer og flott fargebruk i det hun gjør!! Min mor har nok vært glad i å bruke farger og sånn, og jeg har en kusine som lager messehakler og sånn til kirkene rundt omkring, og far min skrev dikt om alt som rørte på seg, og så er vi ganske musikalske, både mor og søsteren min og jeg. Kun søster spiller noe, men vi synger. Det er en stor berikelse i livet å kunne kose seg med kreative sysler 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *