Fjørballene våre

Fjørballene våre

Vi har mye trivelig besøk ute på plattingen utenfor kjøkkenet nå om dagen. “Reiret” som vi lagde av granbar har vært en stor suksess, og det har vært et yrende liv.  Vi har ønsket oss så veldig å få “våre egne” Dompapper, og nå har vi fått det!  Se, er de ikke fine?!

 

Her har vi altså hr. og fru Dompapp. Hun holder seg litt i bakgrunnen så han får briljere med sitt strålende bryst!

Hr_fruDompapp2_beskaaret

 

Nye av året, –en liten flokk med Gråsisik. Noen riktig små tasser, omtrent på størrelse med Blåmeisa, men Gråsisiken har flotte grå og gråbrune tegninger, med litt hvitt og svart som kontrast, rust/vinrød flekk på hodet, og rosatonet på brystet. Nydelig fugl!

Graasisik_beskaaret

 

Så er det de faste gjestene, da. Gulspurven, som holder seg på bakken, og er den siste til å stikke av når ett eller annet får alle de andre til å fyke opp og søke tilflukt i buskaset. Som her. De andre har akkurat fløyet, mens denne her, som er vant til å ferdes i åpent lende på åkrene, antakelig har utviklet større toleranse for det skumle. 

Gulspurv

Kjøttmeis og Blåmeis. Visst er de fine!  Tøffe og kjappe og trofaste rundt husene hele året, ser vi – etter som vi er blitt flinkere til å fòre. De har nok reir ikke så langt fra hushjørnet her om våren, for vi har hørt og sett aktivitet som virker ganske overbevisende.

Blaameis_kjottmeis

Blaameis

4 kommentarer til «Fjørballene våre»

  1. Ser veldig koselig ut – men da jeg så det reiret ditt første gangen, tenkte jeg at det der må da være som skapt til fuglefelle for katta. Distraher fuglene med godsaker, så kommer katta og kverker dem. Du har åpenbart ikke katt verken i huset eller i umiddelbar nærhet? Har vært sløv med fuglematinga, men jeg pleier å henge den høyt opp..

    1. Naboene har katter i fleng, og de forsøker seg innimellom, men de har – så vidt vi kan se i alle fall – ikke hatt hellet med seg så langt. Ingen fjør i snøen. Det er ganske oversiktlig for fuglene der «reiret» er.

  2. så fin isskåla ble 🙂
    og angående dette med katt, nå er jeg heldigvis forskånet for mye morderkatt nå på vinter (pga snøen), men selv når det er katt her så går det helt fint så lenge det er åpent en par meter rundt, fuglene rekker fint å reagere før katten når frem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *