Sur, gammal kjerring med bratt læringskurve

Sur, gammal kjerring med bratt læringskurve

Du husker kanskje at jeg leverte en del edder og galle i denne posten, hvor jeg var så indignert over at barn får lov til å høre på mp3 i skoletida.

Siden er jeg kommet på bedre tanker, og har måttet ete i meg både det ene og det andre.

Faktum er nemlig at selv jeg nå har oppdaget at jeg i mange tilfeller trenger lyd på øret for å klare å konsentrere meg.  Dermed bruker jeg musikk fra iPod-en når jeg jobber med rapportskriving, og når jeg skal pløye gjennom fagstoff.  Det er nesten magisk!   Uten musikk skjer det altfor ofte at oppmerksomhet / konsentrasjon, som skulle vært rettet mot det jeg holder på med, smelter og flyter utover i alle retninger. Med musikk renner gode formuleringer ut gjennom fingrene og ned på tastaturet, og det jeg leser glir rett inn i skallen.  Utrolig bra!  Samme sak med seminarer, hvor jeg jo ikke kan sitte med musikk på øret. Der strikker jeg, og da blir jeg ikke så trøtt at jeg sovner heller.  Det er sikkert noe med at når hjernen får den lille ekstra stimuleringen, så klarer den å holde seg våken.  De kompliserte mønstrene tar jeg jo ikke med på seminar, og jeg velger musikk ut fra hva som passer ifht det jeg skal gjøre, slik at jeg liksom ikke helt legger merke til musikken, men det funker altså.   Skulle du sett!

Aftenposten har en sak om temaet i dag, hvor det meldes at de fleste som kan mene noe om slikt som dette, altså forskning, arbeidsgivere og arbeidstakere,  nå lovpriser lyden.

«Musikk bidrar til å beholde fokus, fordi musikken blokkerer og holder andre impulser ute »  sier Marie Skånland, som har forsket på slikt som dette. Hun er stipendiat ved Norges musikkhøgskole.

Så sant som det er sagt, altså. I alle fall for meg.  Hvordan er dette for deg?

6 kommentarer til «Sur, gammal kjerring med bratt læringskurve»

  1. Dette er gammel solfridkunnskap. Ikke det at jeg er gammel, men at musikken har fulgt meg til alle tider. I alle slags situasjoner, også der det skal konsentreres. Mellomste er likedan.

  2. Jeg har vært vikar på design6håndverk, og ser at når ungdommen hører på musikk jobber de faktisk mer konsentrert. Rett og slett fordi de da er in sin egen lille boble, og ikke lar seg forstyrre eller blir forstyrret av hva de andre i klassen holder på med. Selv har jeg stort sett alltid radio på når jeg jobber, og blir egentlig mest forstyrret av meningsløs snakking mellom musikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *