Pinlig

Pinlig

Her har jeg beljet og bært meg over min ihjelfrosne eller utgåtte Jeffersonia, og skult stygt på stauden som kommer opp der Jeffersonia var – en Platycodon – trodde jeg. I dag har jeg jobbet i dette bedet i forbindelse med planting av magnolia-en, og da gikk det et lys opp for meg i det jeg leste på planteskiltet. Der står det nemlig Glaucidium palmatum, og Jeffersonia har jeg aldri hatt, tror jeg.   Skjønner jeg nå.  Har nok ønsket meg den, men altså. Aldri. 

Jeffersonia:
(bilde lånt fra www.hillsidenursery.biz)

 

 

Glaucidium palmatum:
(bilde lånt fra www.rhodoniagara.org)

 

Pinlig     😳

Som et eksperiment har jeg plantet to av mine små rhoddiser ved foten av magnolia-en, og den ene hadde jammen planteskilt. Der står det Rhododendron concinnum.  Jeg har googlet den, og ser at den kan bli opptil to meter høy. Dermed må den flyttes igjen, men det blir ikke i dag.  Den andre var uten skilt, så jeg har null peil.  Det hadde vært fint om det var en luteum  🙂

Rhododendron concinnum, en kinesisk art, fra Yunnan. Den dufter.:
(bilde lånt fra www.paghat.com)

R. concinnum

Ca. 48 meter med kvekerøtter er nå kompost etter min innsats i magnoliabedet (aka Hurdalsbedet, hehe), og så har jeg lagt på litt bark.  Nå vanner jeg der, og det regner som bare det.  Bra!

Engletrompetene står nå i nordkroken bak garasjen til herding. Der satte jeg erteblomstplantene også.  Briste eller bære. Det fortoner seg utenkelig at det skulle bli nattefrost nå.  Håper det for den ene krukka ved døra også, hvor jeg har plantet mørk fiolett spansk margeritt og fylte, hvite Liser.

Sånn på planleggingsfronten har vi i dag oppdatert og prioritert to-do-lista vår, og siden kasser som skal erstatte pallekarmene står øverst har vi blitt enige om størrelser og plasseringer og sånt, slik at min kjære kan skaffe materialer over helga.

0 kommentarer til «Pinlig»

  1. Kjære vene.. dukan da ikke bo helt borti den kanten av landet uten Jeff. Jeg har noen bittesmå frøplanter som jeg skal sende de i posten. Kan du ikke sende me en mail med adressen din, så skal jeg se om jeg får sendt de på tirsdag?
    Men de er bittesmå som sagt, og vokser himla seint. Men det er vel bedre enn ingenting eller?

  2. Der minte du meg på noe… Jeg har også den rosa Glaucidiumen, og for noen år siden sådde jeg hvite. Frø fra Jelitto. Fikk vel 2-3 planter, som fikk komme ut i bedet i fjor. Er veldig spent på om de blomstrer – og om de faktisk BLIR hvite. Den er nå lekker uansett. JEffersonia er veldig liten og unnselig hos meg i alle fall. Ikke noe som gjør mye av seg i vårhagen. Men den er jo søt, da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *