Atelier Cologne

Det kom nylig en info-mail fra Luckyscent om nye “slipp” fra dette parfymehuset, og jeg bestilte prøver av Bois Blondes og Orange sanguine. 

Det er første gang jeg har hørt om Atelier Cologne, og har altså ingen referanser å holde meg til, men skal man dømme etter (den ikke helt ferdige) web-siden, lager de cologner som i utgangspunktet skal være unisex, men likevel er assosiert til ulike kjønn.  Det ser ut som man har tenkt Bois Blondes som en maskulin duft, og Orange sanguine som mer feminin – kanskje.

Jeg har testet dem, og her kommer mine inntrykk.

Bois Blondes.
Skapt av Jérome Epinette, som ser ut til å være husets hovedparfymør.Bois Blonds  Cologne Absolue by Atelier Cologne

Noter i følge Luckyscent:
Tunisian neroli, pink pepper, Moroccan orange flower, incense, light wood, musk, Haitian vetiver

En sitrus/woody/musk, kan man kanskje klassifisere denne som da.
Den åpner typisk “cologne-aktig”, med kjølig, søtfrisk, “mandig” sitrus, med tydelig pepper under. Første “blast” går temmelig raskt over i en mer nedtonet, men fortsatt sitrussprudlende, kanskje røkelsesaktig duft, som gir et løft, men ellers oppleves som veldig vanlig for min nese. Dette stadiet varer en liten stund, og så står vi igjen med vetiver, og så vidt jeg kan bedømme, kun det.  Vetiveren varer til gjengjeld i 2-3 timer hvilket kanskje kan forklares med at dette er den mest konsentrerte av colognene deres.

Det kan være dette er en elskverdig duft for noen, men ikke for meg etter to forsøk, i alle fall. Ikke vond, for all del, men ikke interessant nok til å trigge havesyken  🙂

Orange sanguine
Skapt av Ralf Schwieger, som også har skapt Lipstick rose for F.Malle.

Orange Sanguine  Cologne Absolue by Atelier Cologne

Noter iflg Luckyscent:
Blood orange, bitter orange, jasmine, geranium from South Africa, amber woods, tonka beans, sandalwood.

Blast av appelsinskall, mandarinskall, litt limeskall, juicy, frisk og deilig, deilig. Denne åpningen er riktig noe for appelsinduftelskeren, og tennene løper i vann. Den herlige sitrusåpningen går raskt over i, eller – mykner og tilsettes en mild jasmin, blandet med et hint av den litt bittersøte geraniumen.

En stund er den helt vakker og ganske unik, etter min nese, og jeg ser fram til den woody avslutningen, som dessverre ser ut til å utebli. I alle fall tynnes duftene mer og mer ut, og nå etter godt under en time er det bare vage rester igjen. Det må jeg jammen si var skuffende, etter de deilige hjertenotene.   Med mindre den tar seg opp lenger ute i drydown er dette en flopp etter mitt syn. Vel er det cologne, men man skal da vel ikke behøve å spraye seg en gang i timen for å beholde duften heller.  Eller, hva synes du?

Jeg må uansett ha med dette bildet. Lekkert!

Be Sociable, Share!

No comments yet to Atelier Cologne

 • Anita K.

  Min erfaring med sitrusdufter er gjerne at de dør ut fort. Irriterende! 🙁

 • Enig med Anita K 🙂
  Fikk en sitrusduft i posten i dag. Deilig nok, men forsvinner jo bare .. Veldig irriterende 🙁

  Ser ikke ut til å være noe hast med å teste Atelier Cologne iallefall. Kan være en lettelse noen ganger 😆

 • Da må vi ty til Serge Lutens, damer 😀 Det er gutten sin som leverer varer som varer.

  Neste duft på lista over de som skal prøves nå, er Andy Tauers nye, Orange star. Jeg har nettopp akkurat nå penslet et par strøk på armen, og: Woooooooooooooooo!! (mer seinere)

 • Anita K.

  Sitrus uten tunge bunnnoter? Jeg klarer ikke musk og annet tungt. Men sitrus, derimot.

 • byP

  Ble litt nysgjerrig selv når jeg fikk nyhetsmailen og la Bois Blonds og Trefle Pur i en provisorisk handlevogn som ligger å ulmer på luckyscent.

  Hmm..ikke så fryktelig spennende altså?
  Ikke kjempe sitrus fan, og venter ikke stort selv. Har veldig lyst å finne en «dewy» duft som minner om ubertidlige sommer morgener, med duggfriskt gress, tåke, soloppgang, osv. med passe sillage og god holdbarhet. Får vann i munn av den siste du beskriver, Orange Sanguine.
  Dette med «long lasting» og x% antall konsentrasjon blir kanskje litt gimmicky?

  Tom Ford for men er en grei sitrus cologne som jeg liker, men må friskes opp ofte. Synes den kan likså godt være unisex 😀

 • byP

  Oj, ja gjerne det 🙂

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

mai 2010
M T O T F L S
« apr   jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer