Den Store, Flotte Hagehelgen

Den Store, Flotte Hagehelgen

Hagehelg_1153

Du slette tid!  Vi har jobbet og jobbet og jobbet i hagen både i går og i dag, og jeg kan forbløffet melde at det er nummeret før jeg har stålkontroll på hagen – for første gang på egentlig en del år!  Det er selvsagt områder og oppgaver som ikke står på lista under her, som virkelig trenger til litt TLC, men det er områder som har ligget forsømt og svært lite hageaktige i lang tid, som jeg kan ta litt sånn etterhvert, og ikke er viktige nå, som dette. 

Hagehelg_1155

Av det som ikke står på lista som også er utført denne helga kan jeg nevne:

 • kapping og kløyving av ca. 1 mål av årets ved.
 • nedskjæring og flytting av monstersommerfuglbusken.
 • flytting av Acer ukurunduense.
 • flytting av et ukjent antall stauder, –hørt om dominoeffekten?   😆
 • henting av nytt lass med jord – halvparten er allerede brukt.
 • delt monsterhostaen i fire. En til nytt bed, en tilbake i hullet sitt, en til svigermor og en til overs. Jeg finner vel et sted til den.
 • alle clematisene som har stått i potter i – vel – noen år nå, er plantet!
 • jeg har en plan for området hvor syrinen står. Kommer tilbake til den.

Det som tar lengst tid og krever mest tålmodighet er oppgraving av staudene i “nåværende staudebed”, altså det som skal bli rosebed.  For det første er det en kamp å få dem opp, formedelst røtter i lange baner fra bjørka vi tok, og for det andre er alt infisert av den h¤%&/( Toppklokka. Og – viser det seg – Anemone japonica. Vakker, men hakket for “villig”.

I en tidligere post hevdet jeg at Iris pseudacorus hadde gått klar musenes sult i vinter. Jeg hevdet feil. Da jeg grep tørt bladverk og ville rydde der i dag, fulgte hele planten og resten av rota med, og under der var det et digert hull. Det er muligens en liten en som har klart seg.  Vel, den var blitt litt vel diger, så det er på en måte greit, og musene skal jo også leve, stakkars.

Men, det nye staudebedet er ferdig tilplantet og jeg tror det kommer til å bli nydelig!  Nå står sprederen på der ut, så alt skal få drukket seg utørst.  Bildet øverst er fra i går, før alt var ferdig plantet og thujaene var på plass, men du får tro meg, –det er blitt skikkelig fint  :D  Så er plasseringen av plantene i Skogsbedet mye bedre, synes jeg.

 • Rydde Tunbedet
 • Rydde Uthusbedet
 • Rydde Hostabedet
 • Rydde Trappebedet
 • Rydde Skogsbedet
 • Rydde “Store staudebedet”
 • Rydde Tungebedet
 • Rydde Bergbedet
 • Rydde Rosebedet
 • Toppdresse alle bedene
 • Gjødsle alle bedene.
 • Klippe roser.
 • Flytte Hurdalsrosa
 • Stikke ny form på samling av Tunge-, Berg- og Rosebed.Nytt navn: Staudebed.
 • Fjerne plentorv til nytt staudebed
 • Grave opp stauder fra nåværende staudebed og mellomlagre i potter. Nesten ferdig.
 • Forbedre/fylle på jord i nytt Rosebed (tidl. Staudebed).
 • Flytte rosene fra gammelt til nytt Staudebed – fyll på med nye.
 • Fjerne sviller fra gammelt Rosebed.
 • Fylle på jord i nytt Staudebed og lage voll mot ‘utmark’.
 • Plante Thuja i bakkant av nytt Staudebed.
 • Plante stauder i nytt Staudebed.
 • Rake plenen.
 • Male sør- og østveggene.
 • Snekre kasser til erstatning for pallekarmene.
 • Snekre kasse til muren under kjøkkenvinduene.
 • Snekre trapp fra terrasse til sti til ‘kompostområde’ på vestsida.
 • Tette igjen under terrassen – vest.
 • Støtte opp terrasse under hjørnet på utestueoverbygg.
 • Bygge levegg ved tuninngang til terrasse.
 • Kjøre på sand/jord foran huset og så plen.
 • Fjerne ødelagte klatreplantekasser fra terrassen
 • Stolhaging. Påbegynt

RosaHelleborus

0 kommentarer til «Den Store, Flotte Hagehelgen»

 1. Fy søren så flinke dere har vært 🙂 All grunn til å være fornøyd med helgens innsats. Hvis du ikke finner plass til den siste biten av «monsterhostaen» kan du bare sende den hit 😉 Jeg trenger uante mengder Hosta til oppkjørselen her.

 2. Du/dere er så flinke at jeg får helt vondt i magen av å lese om det. Her har helga stått i musikkens tegn, og våren er heller ikke så langt kommet, så jeg er NESTEN ikke misunnelig. Stålkontroll på hagen får jeg aldri, det har jeg for lengst innsett. Tilbrakte dagen med å rake – og lure på hvillke områder jeg skulle la løvet ligge. Noen deler av hagen har jeg definert som «eng» eller «skogssti» – og da bør vel løvet egentlig ligge der…
  Uansett: grattis med flott hagehelg 🙂 Håper jeg også får noen sånne snart.

 3. Fliiinke! Og det blir SÅ FIIINT!
  Jo du, jeg har hørt om dominoeffekten ved planteflytting. Erfart den også. Men dit er jeg altså ikke kommet enda i år.

 4. Utrolig så mye dere har fått gjort! Listen din er jo nesten ferdig =) Hva skal du gjøre etterpå? Det er rart det der, at når en begynner i en ende, så fører det med seg så mye mer arbeid enn en tror!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *