Solrøde kinn, ødelagte negler og støle muskler

Solrøde kinn, ødelagte negler og støle muskler

Kort oppsummert: hagesesongen er i gang   😀

Den er godt i gang også. Jeg begynte med å mikse ugjødslet torv med plantejord, og fylle krukke no.2 ved inngangsdøra, og så plantet jeg camellia-en der.  Den hadde godt av å komme seg ut av drivhuset, hvor det var aaalt for varmt for den, og den begynte å henge med geipen.  Dermed er de to krukkene ferdig tilplantet og jeg kan gå løs på andre ting.
Jeg har ryddet Hostabedet, Trappebedet og 80% av Skogsbedet for fjorårsrester i lange baner, og luket relativt grundig i samme.  Dette har tatt mesteparten av tida i dag, og underveis fikk jeg kverka store mengder liljebiller, snegler og egg    😈
Så har jeg “beskjært” Hurdalsrosa nesten til svoren, fordi min kjære påtok seg å få flyttet den ut av bedet (som da ikke lenger kan hete Hurdalsbedet), og noen meter ut i Skoghagen. Der kan den fritt og uhemmet bli hur stor som helst, og vi slipper å flytte den flere ganger.  Nå blir det vel et par år med dreping av rotskudd fra de røttene vi ikke klarte å få opp. Det var en lang økt med spett, spade og svette, kan man si.

DSC_0001

En viktig utfordring nå, blir å finne ut hva man skal plante der Hurdalsrosa sto. Skal bedet blir hetende Magnoliabedet, for eksempel? Eller noe helt annet ?  Dette må jeg visst konsultere de hagegale om. Vi kan i alle fall ikke plante noe som gjør det umulig å komme forbi på baksiden av busken/veksten/buskveksten, for der går det sti til kvistkomposten, og stier må være framkommelige.

Så har vi diskutert og dividert omkring forestående oppgaver av ulik art, som bør gjøres i år, og helst på hverdager – slik at helger og ferier ikke blir helt kvalt av ting man må. Det er nemlig ikke bra for motivasjon og trivsel.  Liste til slutt i denne posten.

Vi avsluttet dagens økt med å stikke formen på det nye, store staudebedet som skal være der Tungebed, Bergbed og Rosebed er nå. De eksisterende skal bindes sammen slik at det blir en slags stor, vid “U”-form  Det blir veldig bra, synes jeg.  Rosene skal over i nåværende “Store staudebedet” hvor vi har fjernet den digre bjørka, og det nye skal bli gjennomtenkt staudebed – er meningen.  I alle fall ser min kjære at det er fint at han hjelper til med det blytunge arbeidet; fjerne plentorv og sviller osv., slik at jeg kan konsentrere meg om flytting, mellomlagring og nyplanting av planter. Og jordforbedring.

hage3

Så var det gjøremål. Jeg setter opp det vi har gjort i helga, så jeg har noe å stryke ut. Det er viktig å kunne lure seg selv litt  ;D

 • Rydde Tunbedet
 • Rydde Uthusbedet
 • Rydde Hostabedet
 • Rydde Trappebedet
 • Rydde Skogsbedet
 • Rydde “Store staudebedet”
 • Rydde Tungebedet
 • Rydde Bergbedet
 • Rydde Rosebedet
 • Toppdresse alle bedene
 • Gjødsle alle bedene
 • Klippe roser. 
 • Flytte Hurdalsrosa
 • Stikke ny form på samling av Tunge-, Berg- og Rosebed.Nytt navn: Staudebed.
 • Fjerne plentorv til nytt staudebed.  Påbegynt.
 • Grave opp stauder fra nåværende staudebed og mellomlagre i potter.
 • Forbedre/fylle på jord i nytt Rosebed (tidl. Staudebed).
 • Flytte rosene fra gammelt til nytt Staudebed – fyll på med nye.
 • Fjerne sviller fra gammelt Rosebed.
 • Fylle på jord i nytt Staudebed og lage voll mot ‘utmark’.
 • Plante Thuja i bakkant av nytt Staudebed.
 • Plante stauder i nytt Staudebed.
 • Rake plenen.
 • Male sør- og østveggene.
 • Snekre kasser til erstatning for pallekarmene.
 • Snekre kasse til muren under kjøkkenvinduene.
 • Snekre trapp fra terrasse til sti til ‘kompostområde’ på vestsida.
 • Tette igjen under terrassen – vest.
 • Støtte opp terrasse under hjørnet på utestueoverbygg.
 • Bygge levegg ved tuninngang til terrasse.
 • Kjøre på sand/jord foran huset og så plen.
 • Fjerne ødelagte klatreplantekasser fra terrassen
 • Stolhaging. Påbegynt

Vi blir ikke arbeidsledig i år (heller).    Tror det her kan passe med et skikkelig fargekræsj sommertrøstebilde, som minner meg om at jeg må tilføye her at jeg har kverket maaange liljebiller i dag. Maaaange!:

Hagen270608 029

0 kommentarer til «Solrøde kinn, ødelagte negler og støle muskler»

 1. Som listefreak har jeg samme glede av å krysse/stryke ut utførte oppgaver. Foreløpig er det mye som gjenstår, men noen oppgaver er fullført og det er herlig. 😀

 2. Nå har jeg også fått satt ut Camelia’n min, takk for tips på gal.
  Jammen har du ei lang og fin huskeliste. Det er deilig å kunne gå ut i hagen igjen og rote i jorda.
  Ønsker deg en fin uke og håper på masse sol.

 3. Det er viktig med lister – helst med små punkter slik at man får strøket noe ofte. 😉
  Det ser ut som dere har «slikt å gjøre, slikt å føre».

 4. Hei 🙂 Jeg har lånt et bilde hos deg, håper det er i orden! Si ifra hvis ikke, så fjerner jeg det så klart. Det er brukt i forbindelse med utfordringen om duft 🙂 og jeg lenker til bloggen din. Klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *