Palmesøndag i solen

Palmesøndag i solen

PelliserPalmesøndagFor en deilig dag!  Jeg har priklet ferdig chiliene.  Lurte litt på om jeg skulle gå løs på nicotiana-en også, men det er litt tidlig.  Da det var unnagjort tok jeg for meg pellisene og stusset tørt og dødt, og friserte en liten smule. En av dem var råtten, på tross av nye skudd, så den gikk i søpla. Jeg tror jeg reddet den for ettertida, siden jeg kuttet av de to friske skuddene og satte dem i vann.  For øvrig klarte jeg ikke å ta bort blomstene, –det får bli til uka  :)   Det ble etterhvert uutholdelig varmt i drivhuset, så jeg så meg nødt til å skjære vekk noe av bobleplasten, fjerne presenningen som ligger over taket om vinteren (mot lekkasjer), og sette inn den automatiske lukeåpneren. Har du begynt å fjerne isolasjonen og lufte?

Ja, og så sådde jeg litt igjen. I dag ble det en hel pose blå Cobaea scandens, et par potter kryddertagetes (takk for påminnelsen, Nefertiti!), en potte flat persille og en potte kruspersille, og noen dahlia, av den lave, mørkbladete sorten.  Jeg tok sjansen på at tagetes og dahlia er villige til å spire i drivhuset, selv om det kanskje er noget overmodig?  Kanskje jeg revurderer i løpet av kvelden.

Hva mer.  Jo, ettersom snøen smelter så fort som fy, blir stadig mer av tunbedet julerosene“avslørt”, og det er mange knopper på den mørk røde julerosa i hjørnet. Det er bra, jeg synes de er så fine!   Det skal stå en hvit en der også, den vanlige som “alle” har, men jeg kunne ikke se noe til den i dag. Det er mulig den er litt lengre bak i bedet enn jeg husker akkurat nå, og at den kommer sånn etterhvert. 

 

 

Eranthisen strålte omkapp med sola i dag, er den ikke flott?  Egentlig skal vel sånne som dette stå i plen og sammen med andre løkvekster, og ikke i bed, men den kan da vel neppe gjøre noen skade?  Den forsvinner jo når den er ferdig med blomstringen og har sådd seg ferdig – og er sikkert ikke til fortrenging for noen av de andre som står der.  Tror jeg. Håper jeg.
Eranthis280310

Nede i hagen, mellom bambusen og den lille aceren, har jeg snøklokkene. Dem fikk jeg snoklokkersendt ‘in the green’ fra en medhagegal, og jeg må bare tilstå at jeg helt har glemt hvem det var. Gi deg til kjenne hvis du leser dette, så skal jeg få notert det slik at jeg har det for ettertida  Akoen, en medhagegal. Jeg er umåtelig glad for dem, og synes de er vidunderlig søte og vakre der de står.  Det ser faktisk ut som de er blitt flere etter at jeg satte dem, nøyaktig slik man vil ha det   😀

I går var vi innom Hageland og fikk fatt i et par sekker jord og noen påskeliljer og stemor, så nå har vi krukke på kjøkkenterrassen, tilplantet med begge, og i kurven ved inngangsdøra er det lyse stemor.  Fint og vårlig! 

Nyrabarbra

 

 

En annen fin og vårlig ting er denne her. Ser du hva det er ?  Jo, det er rabarbraen som er på vei opp. Grøssende herlig.

 

 

 

Innimellom hageaktivitetene har jeg jammen også fått tid til å koste kjøkkenterrasse og hellene foran for fuglefrø, og sitte i sola med bok og strikketøy i dag. Slett ingen dum dag  😀

1gulkrokus

5 kommentarer til «Palmesøndag i solen»

  1. Har dere hatt sol dere da, heldiggrisene. Her har det vært grått i hele dag, men jeg har allikevel kost meg noen timer i drivhuset 🙂 Jeg monterte lukeåpnerne og laget åpninger i bobleplasten i i går. Tror bobleplasten ryker i løpet av påska. Blir neppe så veldig kaldt framover nå, så jeg regner med at ovnen(e) klarer å holde koken der inne 🙂

  2. må ha glemt bort å kommentere på denne posten før.. men nå fikk jeg se den igjen, så da så.
    Jeg DIGGER nemmelig erantisen din! Erantis er så utrolig vårsprekt. Står der og hyler vår 😀 hihi. Har forresten snøklokker som er sendt in green jeg også, fikk flere kilo fra Vestlandsfamilien i fjor. Men den har ikke sprunget ut enda, tregingen.

    God påske da

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *