Appelsinblomstparfyme; Serge Lutens – Fleurs d’Oranger

 

BRANCHES CITRUS BLOSSOM HONEY <br>2 sizes available

I dag kom resten av min siste bestilling fra TPC, med prøvene på fem forskjellige Serge Lutens-dufter, deriblant denne jeg omtaler her, og Fleurs de Citronnier, som det kommer omtale av seinere.

Noter iflg Luckyscent:
Orange blossom, white jasmine, Indian tuberose, white rose, citrus peel, hibiscus seeds, cumin, nutmeg.

Dråpe på håndleddet. Oh!!  Søt appelsinblomst. Og jasmine. Noe liljekonvall-aktig. Veldigveldig deilig, sterk og nydelig og søøøøøt appelsinblomst og jasmine, dryppende av nektar. Slurp!

I åpningen minner FdO meg litt om Amouages Reflection woman, den gir den samme grønnhvitfriske og samtidig gylne honningsøte følelsen av sommer og sol som vekker sanser og fornemmelser… Jeg kjenner tydelig at et passende antrekk  for eksempel kunne være noe langt og sveipende over silke og blonder,  gjerne med litt jordflekker her og der.

*host*

Etter hvert som den eksplosive åpningen roer seg ned, kan jeg kjenne et bittelite hint av kummin, og den lyse sitrusskallnoten er kanskje både skall og hvit rose? Muskat kan jeg ikke kjenne, selv om det er en av mine yndlingskrydderdufter, og jeg antar at den tunge sødmen som blir ved å flyte rundt meg er tuberose. Men, det er en deilig tuberose, hvilket beviser at det ikke gives noen absolutter her i verden. Normalt er jeg jo en innbitt motstander av tuberose.

Det er vel ganske tydelig at SLs appelsinblomst er atskillig tyngre og mer “voldsom” enn den lettere tolkningen fra L’Artisan.  Så langt vil jeg si det er vanskelig å velge hvilken jeg ville foretrukket, selv om L’Artisans lever kort på huden, er den så vidunderlig ren og lett. Samtidig er Lutens’ bare vidunderlig.  De er noen deilige kreasjoner, begge to, blir min konklusjon.

Jeg ser rundt på nettet at flere anbefaler å påføre den sammen med SLs Ambre Sultan, for å dempe den intense søtheten noe, så det er flaks at jeg også bestilte Ambre Sultan denne gangen.

Be Sociable, Share!

14 comments to Appelsinblomstparfyme; Serge Lutens – Fleurs d’Oranger

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

februar 2010
M T O T F L S
« jan   mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer