Appelsinblomstparfyme; Serge Lutens – Fleurs d’Oranger

Appelsinblomstparfyme; Serge Lutens – Fleurs d’Oranger

 

BRANCHES CITRUS BLOSSOM HONEY <br>2 sizes available

I dag kom resten av min siste bestilling fra TPC, med prøvene på fem forskjellige Serge Lutens-dufter, deriblant denne jeg omtaler her, og Fleurs de Citronnier, som det kommer omtale av seinere.

Noter iflg Luckyscent:
Orange blossom, white jasmine, Indian tuberose, white rose, citrus peel, hibiscus seeds, cumin, nutmeg.

Dråpe på håndleddet. Oh!!  Søt appelsinblomst. Og jasmine. Noe liljekonvall-aktig. Veldigveldig deilig, sterk og nydelig og søøøøøt appelsinblomst og jasmine, dryppende av nektar. Slurp!

I åpningen minner FdO meg litt om Amouages Reflection woman, den gir den samme grønnhvitfriske og samtidig gylne honningsøte følelsen av sommer og sol som vekker sanser og fornemmelser… Jeg kjenner tydelig at et passende antrekk  for eksempel kunne være noe langt og sveipende over silke og blonder,  gjerne med litt jordflekker her og der.

*host*

Etter hvert som den eksplosive åpningen roer seg ned, kan jeg kjenne et bittelite hint av kummin, og den lyse sitrusskallnoten er kanskje både skall og hvit rose? Muskat kan jeg ikke kjenne, selv om det er en av mine yndlingskrydderdufter, og jeg antar at den tunge sødmen som blir ved å flyte rundt meg er tuberose. Men, det er en deilig tuberose, hvilket beviser at det ikke gives noen absolutter her i verden. Normalt er jeg jo en innbitt motstander av tuberose.

Det er vel ganske tydelig at SLs appelsinblomst er atskillig tyngre og mer “voldsom” enn den lettere tolkningen fra L’Artisan.  Så langt vil jeg si det er vanskelig å velge hvilken jeg ville foretrukket, selv om L’Artisans lever kort på huden, er den så vidunderlig ren og lett. Samtidig er Lutens’ bare vidunderlig.  De er noen deilige kreasjoner, begge to, blir min konklusjon.

Jeg ser rundt på nettet at flere anbefaler å påføre den sammen med SLs Ambre Sultan, for å dempe den intense søtheten noe, så det er flaks at jeg også bestilte Ambre Sultan denne gangen.

14 kommentarer til «Appelsinblomstparfyme; Serge Lutens – Fleurs d’Oranger»

 1. Den er nydelig, men jeg orker liksom ikke helt å ha den på meg. Blir litt intens og søt, og tuberose ja .. Jeg har blitt mer tolerant når det gjelder tuberose. Dvs – Kan være skrekkelig, eller veldig flott. Skal teste Fleurs d’Oranger bedre, og eventuelt sammen med Ambre Sultan 😀
  Ambre Sultan er min favoritt amber tror jeg. Spent på hva du synes 🙂

  1. Det lille jeg har sniffet AS så langt er to die for, tror jeg. Første test med denne over appelsinen var nydelig. Tonet ned den «verste» søtheten og gjorde helheten mer … treaktig?

 2. Eg likar citronnier betre, den har ei deilig sval kjensle over seg som minner meg om ein sykkeltur gjennom ei blomstrande eng i sola om sommaren. Nydeleg duft!

  1. Citronnier luktet dorens på meg, helt fryktelig! 🙂

   Tror jeg har en prøve liggende på denne appelsinduften, må prøve den sammen med fine Ambre Sultan.

  2. Jeg har testet ut amber over appelsin, men har ikke skrevet noe eget om det, -kanskje jeg kan lage en tilføyelse i appelsinposten. Deilig var det, åkkesom 😀

 3. Hehe, endelig føler jeg at jeg følger litt med i tiden. Har en appelsinblomst fra Yardley som venter på postkontoret. Synd de ofte holder så kort tid på huden.

  Sniff, sniff! 😀

 4. Å, denne er så deilig! Mørk og djup og varer og varer, utne å bli kvalmende søt. Den er det jeg har sett Gunda kalle en mannemagnet, så i enkelte jobbsituasjoner er den vel ikke så passende! 😉

 5. Har du prøvd Habit Rouge fra Guerlain? Min favoritt når det gjelder parfymer med appelsinblomst 🙂 Egentlig beregnet på menn, men passer like bra på damer synes jeg.

  1. Nei, den har jeg ikke testet ennå, men har lagt merke til at mange på PoL elsker den, så jeg har en plan om å bestille en prøve en gang. Takk for tipset 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *