Parfumerie Generale – Bois Blond (EdP)

For ikke så lenge siden bestilte jeg denne duften som såkalt “blindkjøp”  – kun basert på svimlende fristende omtaler, omtrent rund baut. Det ble for forlokkende til at jeg klarte å motstå.  I dag kom pakken. Verdisatt så den unngikk offentlighetens klør, og omhyggelig pakket i sukkertøyfargede “chips” og bobleplast, og med hyggelig hilsen fra Naz på vedlagt visittkort.

bb pakken kamufl chips plasticwrap friendlynote

Jeg tror ikke jeg har vært så spent og nesten nervøs før første sniff av ny parfyme noen gang. Selv om den ble rimeligere enn først kalkulert, siden hun var tom for 50 ml akkurat da, og solgte meg en som var brukt litt av, til nedsatt pris, kostet den jo sine grunker, og jeg grøsset ved tanken på mulig fiasko (selv om Bibap gjerne overtar 😉 ).

boisblond flaske

Jeg vurderer å lete etter noter på nettet, og bestemmer at jeg skal la være, –jeg skal la sansene utfolde seg fritt – selv om “blond skog” jo legger noen føringer.  Så tar jeg av korken og sprayer en liten dusj på høyre håndledd…

Kraftig sevje og nyskåret tre
Et hint av tjære
Skogseng – saftig og grønn og fuktig

Så trer kraftigheten litt tilbake, og en myk søthet vever seg inn i resten av inntrykkene. Det er så mange dufter her!  Terpentin, kvae, solbakt skog/lyng, gaiactre?, vanilje, amber, tobakk….  Jeg er på nippet til å slikke håndleddet…

En liten stund blir jeg skuffet over en tiltagende, endimensjonal søthet, og lurer på om det var det.  Men, så kommer den aromatiske – og merkelig “utluftede”, solvarme skogen bølgende tilbake. Kraftig aromatisk grønt, corn flakes med melk og sukker, kanel, musk, mild tobakk, furu, eukalyptus?  Kraftig, men rundt – og med ryggrad.
Disse notene holder seg og bølger til og fra, og holder seg og holder seg. Nå er det nesten midnatt. Jeg sprayet den lille dusjen rundt fem i ettermiddag, og jeg tror duften kommer til å være der i morgen tidlig.

Dette er et mesterverk. Vidunderlig. Attråverdig. Deiliglekkert!  Denne tror jeg du har lyst på.  Jeg har talt.

PGboisblond flaske

The perfume shoppe sier om notene:
Notes of cereals, galbanum, cut grasses,  cedar, hay, blond tobacco, summer flower, amber and musk.

Be Sociable, Share!

16 comments to Parfumerie Generale – Bois Blond (EdP)

 • Som sagt: Sniffetreff! Snart!

 • Uff da, enda mere man må lukte på 😉
  Jeg fikk med noen prøverør da min pakke fra Naz kom, men dessverre ikke denne.

 • marte

  Fantastisk beskrivelse, den er virkelig et mesterverk! Ikke ofte blinkjøp klaffer så godt 🙂

 • Sevje! Oj 🙂
  Jeg er ganske glad i skogsnoter (les: Egoïste f.eks), og etter denne omtalen fikk jeg veldig lyst til å prøve denne under marsbesøket på Les Senteurs.

 • Denne MÅ jeg lukte. *sukk* Jeg «ser etter» en god trelukt som ikke er for søt og ikke havner i krydderhylla og som heller ikke er innrøkt i røkelse…

 • Hm, Britt Åse kommer ikke til å selge meg denne skjønner jeg 😆

  Må bare si: De som liker woody, MÅ teste Bois Blond! Et mesterverk som dere sier, og nesten garantert å falle stygt for 😀 En type woody som de fleste vil digge, og nå sliter jeg VELDIG med å holde meg unna theperfumeshoppe!!!!

 • Weee!! 😀
  Jeg gått i en nesten-drømme-tilstand og snust og snust på armen i hele dag, og begge kollegadamene var helt sånn – ååhh, hvor får man kjøpt den?!

 • Alt godt: ja, ved første sniffetreffanledning blir denne med 😀
  Helge: har har du sjanse til å prøve den når du er av gårde, må du ikke nøle!
  smgj og Christine: bestille prøve!

 • Jeg har nå bestillt prøver av denne og Chanels Bois-duft som jeg lenge har tenkt på. 🙂 Tok med noen andre fristelser også, så håper theperfumedcourt er raske. Det pleier de, heldigvis…

 • irma

  Hm. Jeg hører hva du sier 🙂 men si meg – skog ? med eukalyptus og kanel ? ja jeg liker skog, men furunålsmak får jeg ikke til- og heller ikke kanel(da tenker jeg amerikansk tyggis/drops). Jeg er klar over at denne ikke skal spises 😀
  Minner den deg om noen annen parfyme? eller har den samme funksjon som noen annen? eller er den bare rett og slett i den helt egne deiliglekker-klassen ?
  Det er vel bare å bestille en prøve ser det ut som

  • Tja, det er jo mine assosiasjoner, da. Som du ser har jeg jo langt flere fornemmelser enn de notene som oppgis av TPS 🙂
   Skog, jo. Solbakt skog, det står jeg for, og med det forbehold at det er avsindige mengder parfyme jeg aldri har sniffet – denne er i sin helt egne deiliglekkerklasse.
   Bestill, og så må jeg få høre!

 • Christine skal sikkert teste Bois des Iles 😀 Den har jeg tro på til Christine (som kanskje endelig finnes sine drømme-Chanel)

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

januar 2010
M T O T F L S
« des   feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer