Guerlain – Mitsouko, nytt forsøk

Guerlain – Mitsouko, nytt forsøk

Jeg skaffet en prøve av denne i høst, fordi jeg hadde så lyst til å forsøke meg på noen skikkelige klassikere. Jeg testet den, og skrev en omtale i begynnelsen av oktober, og siden har jeg forsøkt litt sånn halvhjertet et par ganger – med ganske nedslående resultat, i grunnen. Mye motstand i form av overveldende toppnoter og hjertenoter dominert av det jeg tolker som brent gummi.

Jeg har imidlertid veldig lyst til å like denne, fordi jeg synes både navn og flaske er helt magiske, og fordi jeg har en slags visjon om at det å bruke en som dette kan definere/understreke en kvinnelighet på måter som de andre duftene jeg eier, ikke kan.

Derfor:  Tok den på i går kveld. En veldig klar note av brent gummi i hjertenoten, men jeg lå og snuste da jeg la meg, og det begynte å demre for meg at jeg kjente andre, og mer positive dufter også.

Nå sprayet jeg dermed en modig dusj på hvert håndledd før jeg satte meg til med en bok.
Sterk, blomsteraktig, (min manns kommentar:)parfymeduft.  Jeg kjenner duften bakerst i ganen nesten som en sviende fornemmelse når jeg sniffer skikkelig.

Bergamott, nesten sitrusaktig, så kjenner jeg rosen veldig tydelig.

Hjertenotene kjennetegnes av denne gummiaktige, animalske fra jasminen? noten som ikke er spesielt behagelig, men chypre-kvalitetene er enda tydeligere for meg denne gangen enn sist jeg forsøkte på alvor,  altså tidlig i oktober. Rosen er fortsatt med, men mye mindre tydelig, og jeg kjenner helt klart pepperen nå.
Jeg klarer ikke å skille ut noen andre krydder.  Men i “kanten” av duften er det fortsatt noe sitronaktig. Er det rosen som har litt sitrusduft, kanskje?  Fersken klarer jeg ikke å skille ut.

Etter to timer: tørt, søtt, røykaktig, saltaktig treverk med en behagelig skarp liten kant, – eikemosen?  Deilig.  Når jeg puster litt varmluft på håndleddet stiger rosen fram igjen, blandet med et hint av vetiver.  Muligens noe pepper her fortsatt, men ingen krydder for øvrig.

Den er – når det kommer til stykket – mye mer lavmælt, deilig og delikat, for ikke å si ultrafeminin – enn man skulle tro ved første sniff.   Jeg tror jeg kan konkludere med at jeg er i fritt fall…

 

Bildene er lånt fra:
1)  http://www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2007/02/
2)http://www.jacquelinecoates.com/images/RosesBlooms/mitsouko-roses_lge.jpg

13 kommentarer til «Guerlain – Mitsouko, nytt forsøk»

 1. Interessant 😀
  Mitsouko er veldig vanskelig, men har også en klasse det er vanskelig å overgå. Ifølge Helge, ble det slutt på eikemose rundt 2006-2007 for å følge ny EU-regulasjon. Nå inneholder den treemoss visstnok. Min Edt er fra 2005 har jeg funnet ut, og har eikemose i behold. Sliter med å takle den, men klarer enkelte ganger. Du må fortsette å prøve, og kanskje den ender opp som en STOR duft for deg 🙂

  1. Men, er det mangel på eikemose, da? Er det det, eller er det allergiproblemer som er greia? Jeg ser i Wikipedia at eikemose frarådes for parfymeallergikere. Det er da som bare møkkapokkeren også, altså!

   Jeg prøver nok tom nåværende prøve, og så får vi se hva som skjer. Jeg lurte på om jeg skulle begynne å frekventere ebay igjen…

 2. Er visst kjent for å fremkalle allergi ja.
  Enig med dere om flakongen – UTSØKT 🙂 Jeg som fan av de gamle klassikerne fra Guerlain, elsker de flaskene.

 3. Det var veldig morsomt å lese dine opplevelser omkring denne duften. På Guerlains hjemmesider kan man gjøre en slags test om hvilken av deres parfymer man liksom bør satse på. Type: hva liker du best av ditt og datt etc., og uansett hvordan jeg svarer (sånn føles det ihvertfall, jeg prøver med en salig blanding av skog, sjokolade og blomster :)), så slutter det med at de anbefaler Mitsouko som den ultimate parfymen for akkurat meg. Jeg har aldri prøvd den før, så det begynner jo nesten å virke som om det er på tide å prøve.

  1. Haha! den var artig 😆 Jeg «ble» Mitsouko, jeg også. Samsara på andreplass, og den liker jeg veldig godt.

   Ja, prøv den, og fortell hva du opplever!

 4. Jeg ble også Mitsouko i den testen, og siden jeg elsker den passet det veldig bra 🙂 Liker både edt og edp, lengter etter å teste ren parfyme. Hvilken konsentrasjon tester du? Edp er fyldigere og litt mørkere synes jeg, ikke så sprudlende og skarp. Prøvde å forklare en venninne forskjellen en dag, og endte opp med at edp er et mørkebrunt mykt sjal, mens edt er det samme sjalet med glitrende gulltråder… Vet ikke om det gir mening i det hele tatt, men sånn føles det iallfall 🙂

  Har ikke prøvd Samsara, det må jeg gjøre noe med snart. Innbiller meg at jeg testet den i et parfymeri for mange år siden og ble helt slått i bakken, men har forandret litt smak siden den gang.

  1. Jeg tester EdT, men kommer nok til å bestille en prøve på EdP også.
   Ren parfyme har jeg ikke noe forhold til, av en eller annen grunn.

   Kjempefin beskrivelse, som gir meg enda mer lyst til å sjekke ut EdP 😀

 5. Jeg ble også Mitsouko .. Hm .. Jojo, er stor beundrer jeg, men ikke hver dag jeg takler den nei. Har Edt, men skal teste ut Edp bedre!

  En god beskrivelse Marte 🙂

  Samsara er veldig flott, men jeg fikk den i vrangen for mange år siden. To stk på jobben brukte den i bøtter og spann, og jeg fikk nok! Nydelig, men ganske tung, og heller ikke veldig enkel. Må teste den på nytt igjen tror jeg .. 😉

 6. Er det stor forskjell på Samsara i de ulike konsentrasjonene? Jeg vil tippe den er altfor intens og tung for meg, men jeg er villig til å prøve med et åpent sinn 🙂

  Er forresten litt snålt at absolutt alle blir Mitsouko på den testen…

  1. Samsara-spørsmålet må Bibap svare på.
   Jeg har tenkt jeg skal forsøke meg med ulike variabler når jeg kommer hjem fra trening, så får vi se da, om jeg klarer å endre fra Mitsouko til noe annet. Hehe!

 7. Så gøy å lese! jeg har også hatt en slik oppvåkning. Har hatt M et par år og har litt blandings forhold til den, men jo mer jeg lukter på det «vanlige» i parfymeriene jo mer vender jeg tilbake til denne, den er virkelig spesiell og fin og i en egen klasse. Liker den veldig godt nå. Men tenker samtidig at hvis jeg har brukt laaaang tid på å like den, hvordan er det da for de rundt meg når jeg bruker den ? Pytt samme. Jeg ble forresten Shalimar i testen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *