Prat oppunder hatten, og elskede ser du månen

Prat oppunder hatten, og elskede ser du månen

Sa far min, når han mente meningsløst småprat.  Det er det jeg kan bidra med i dag.

Det er tungt og småtrist med dette været. Det går omtrent med en femliter med spylervæske på vei hjem fra jobb nå; verden er grå og regntung og i frontrutehøyde ligger det en brun, feit dis som klistrer seg til alt i nærheten, særlig min frontrute som sagt.
Jeg har hatt suksess med julekakebakingen min, og føler meg svært stolt og mestrende. Det jeg har bakt så langt er antakelig nok til oss to og de som kommer innom før – og i løpet av – jula, men jeg har innmari lyst til å bake mer. Huldakaker, for eksempel, som min mor bakte da jeg var liten, og som hun nå har prestert å miste oppskriften til. Makan! De er litt flate, med halv mandel til pynt midt på. Krydret. Jeg har spurt Alt Godt om hun har oppskriften, og hvis så, så baker jeg dem. De på jobben spiser dem sikkert. Og så var det disse sitron- og ingefærkakene, uhm!  De inne på NAV-telefonen kan sikkert også tenke seg en kakebit, forestiller jeg meg.

Jeg har på meg parfymen som dufter italiensk bakeri i dag, altså Dulcis in fundo fra Profvmvm. Den er deilig, virkelig helt gourmand. Da jeg tok fram flaska i går kveld gjorde jeg forresten den strålende oppdagelsen at det lå en spraykork nedi bunnen. Jeg har undret meg over at en så dyr duft kun finnes med skrukork, men ikke kommet på at man kan lette på skumgummien inni boksen før i går altså. Tsk tsk….

Jeg ryddet i bokhyllene i går ettermiddag. Næmmen, så god plass som det ble! Jeg tok all lyrikken ut av hyllene nede og flyttet opp, og vips!  Nå er det plass til å bevege bøkene i alle hyllene, og etter den siste Mankell-en i rekka har jeg satt en åpen plass. En juleønskeplass til den siste, Den urolige mannen, som er den aller siste boka om Wallander. Den har fått gode omtaler.  Det er forresten lurt å rydde litt i bøkene sine innimellom Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe en av Siri Hustvedt – som jeg nå har jernteppe om tittelen på, men jaggu lå den ikke i bunken av innkjøpte-som-skal-på-plass-i-hylla.  Godt å oppdage slikt i tide. Ikke som den gangen jeg skulle bestille en bok på Amazon. HildeG hadde anbefalt den (Even cowgirls get the blues),  og jeg klarte altså å rote så ettertrykkelig med one-click-order, at jeg til slutt hadde bestilt 3-tre brukte eksemplarer av verket. Så, trenger du en sånn en, så har jeg.
Når jeg først er inne på juleønsker så har min kjære og jeg bestemt at vi vil ønske oss bidrag til å kjøpe oss et nytt objektiv til Nikon-en, og vi tror det kan bli noe i retning av dette her.

Nå er det tid for en lur. Jeg er stuptrøtt fordi jeg aldri klarer å komme meg i seng om kvelden, og skal på spinning kl.åtte. Gruer meg til spinningen, men gleder meg til følelsen etterpå.  Sånn er det.

Litt Bach sånn på tampen? Koralen Was Gott tut, das ist wohlgetan.

11 kommentarer til «Prat oppunder hatten, og elskede ser du månen»

 1. Særdeles grått og trist her også. Mørkt, vått og mer eller mindre konstant mørkt. I hvert fall alle timene man er hjemme.
  Bakingen har jeg utsatt. Som jeg sier i egen blogg i dag. Fortsatt mange dager å gjøre på. Liker at det «koker» litt de siste dagene før jul. Da er det ekstra deilig å sette seg ned med noe godt i glasset når huset endelig er ferdig julepyntet.

 2. …men hvorfor i alle dager vil du ha sprayflaske til parfymen? Det medfører jo bare større forbruk og en ikke uvesentlig andel parfyme rundt omkring i lufta hvor den ikke gir nevneverdig valuta for pengene.

  1. Tja, si det. Noen dufter oppfører seg annerledes når de blir sprayet på huden enn når de blir ‘dabbet’ på – be meg ikke forklare det, men det er mange som mener dette. For øvrig er jeg temmelig treffsikker :mrgreen:
   Når det gjelder forbruk er jeg for øvrig ikke spesielt bekymret for denne. Den er mektig, og jeg har 100 ml., sannsynligvis mer enn jeg klarer å konsumere i min tid.

 3. Jeg kjøpte en prøve av den fra Luckyscent, så foreløpig har jeg også appelsiner og vanilje så det holder. Men siden du er på oud-kjøret, kan jeg jo opplyse om at oud og sjasmin viste seg å være en forbausende bra kombinasjon (ref. sniffekvelden min med smg*).

  1. Ja, det var det, da… Jasminen var i hvert fall Keiko Mecheri – Jasmine. Ouden er noe mer uviss, men det må nødvendigvis være en av de tre som jeg har prøver av… Det er M.Micallef – Aoud gourmet + Aoud homme og Montale – Oud cuir d’Arabie. Jeg holder en knapp på en av de to første.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *