Chanel – Allure EdT

Chanel – Allure EdT

 

Jeg kjøpte denne på en jobbreise for en stund siden.  Nå har jeg brukt den en stund og fått bekreftet at jeg liker den, så nå skal jeg forsøke å bringe videre min oppfatning av den. Det er sannelig ikke lett.

 

Allure er en oriental-vanilje-duft, som – så vidt jeg har kunnet lese meg til, har samme notene i både EdP- og EdT-utgaven:

Toppnoter: bergamott, mandarin og fersken
Hjertenoter:  rose, jasmin, vannlilje
Bunnoter: sandeltre, vetiver, vanilje

Bortsett fra at jeg tror at jeg kan kjenne bergamot-noten i åpningen, må jeg si jeg synes det er vanskelig å skille notene i denne duften. Den dufter …  godt. Chanel-aktig og godt, med en frisk blomsteraktighet som langt fra er for søt, men har en liten treaktig “edge”.

I følge Chanels egen presentasjon er blomsternotene “abstrakte”. Jeg er usikker på hvordan det skal forstås, men tolker det slik at disse notene er syntetisk framstilt, slik at de skal gi assosiasjoner til nevnte blomster, framfor direkte å lukte som rose, jasmin og vannlilje.  Det er i så fall en forklaring på at jeg så tydelig kjenner blomster, liksom, men ikke kan skille dem.

Den er varm, udefinerbar, sensuell, myk, deilig. En kvalitetsduft i min bok, selv om jeg ser at det er flere reviews i Basenotes som er temmelig krast negative.

Duften er lineær, dvs den presenterer seg omtrent likt gjennom alle de timene den sitter på huden, og det er lenge. Jeg tok den på kl.7 i dag morges, og nå, kl. 20:20 på kvelden dufter armen min deilig av vanilje, sandeltre og vetiver.  Selv om duften er holdbar er den ikke for kraftig, synes jeg, i alle fall ikke i EdT, og kan fint fungere som “kontor-duft”.

0 kommentarer til «Chanel – Allure EdT»

 1. Av en eller annen grunn har jeg aldri testet Allure skikkelig. Den passer meg sikkert ganske så bra, men jeg var ikke så opptatt av Chanel da den kom ut. Chanel er Chanel, og de ER flotte. Får sette den på den endeløse må-teste-lista 😀

  1. Ja, jeg har forsøkt Sensuelle, og det var vel egentlig den – på min kollega – som velduftet så jeg ble oppmerksom på begge. Sensuelle er mer blomstrete, synes jeg. Passer ikke på meg, den ble litt sånn dau og tung på en måte, lett ubehagelig. Men, på kollegaen dufter den vidunderlig.

 2. Nå har jeg testet en prøve av Chanel Allure som mora mi har, og det var som forventet ingen stor suksess. Den lukter ei blanding av noe skarpt, gammel dame og ballettforestilling (billig sminke?) på meg. Tror jeg kan konstatere at Chanel ikke er noe for meg.

  1. noe skarpt, gammel dame og ballettforestilling

   😆 vanvittig god beskrivelse!
   Neinei, alt kan jo ikke passe til alle, vet du, -det hadde jo forresten vært ganske kjedelig også 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *