Nedtelling med krøll, eller kampen for duften

Nedtelling med krøll, eller kampen for duften

Ebay, ja. Nå er det 1 dag og 23 minutter igjen til klubba faller på en 75 ml Magie Noire EdT fra Lancôme. Det er andre auksjonen jeg byr på, og denne gangen skal jeg ha den, hadde jeg tenkt. Og så ser jeg at jeg i min iver har tabbet meg ut, – de sender ikke internasjonalt. I alle fall ikke fra auksjon. Men, fra nettbutikken kan man få kjøpe internasjonalt.  Jeg har sendt hjælp-melding til Ebay og håper på en viss forståelse.

Får jeg ikke fatt i denne på auksjon kjøper jeg den fra nettbutikk. Har man los så har man los.

Denne duften hadde jeg – og brukte opp en flaske av – da jeg var en sånn ca. 20 år gammel.  Jeg kjøpte den av dama jeg nå har glemt navnet på, som hadde hudpleiesalong/solarium/parfymeri ved Langebrua på Vossevangen. Det var tider det! Jeg dynket meg godt med Magie Noire før jeg gikk på vorspiel sånn rundt kl.15:00 på lørdag, og så stilte vi oss i kø til diskoteket på Hotel Jarl sånn rundt kl.18:00.  Alt stengte seinest klokka ett på natta, og derfor var det jo liv i oss dagen derpå også, på den tida.  Ah, minnene…. Du verden.

I alle fall: jeg husker Magie Noire som en varm, litt tung, fascinerende, orientalsk parfyme, som fikk meg til å føle meg mørk og mystisk, moden og vakker.

Den er nærmere bestemt en floriental, og notene er, iflg Osmoz:
solbær, hyacinth, bergamott, bringebær, honning, tuberose, narciss, rose oriental (?), patchouli, vetiver, civet og castoreum.

Aromascope sammenligner den med Chanels Coco, men uten krydderne, og – mja –  det kan nok stemme med duftminnet.

Lancôme produserer den ikke mer, og Fragrancealley og de andre som har den for salg nå tømmer vel lagrene sine sånn sakte og sikkert. Jeg ser at ren parfyme går på Ebay for nesten 800 dollar (nåværende bud!), det er utenfor min liga   😯 .  Jeg har ikke funnet EdP av den, og vet ikke om det var det jeg hadde i sin tid, men jeg tror da faktisk at min gamle hadde en “skulderkappe” av svart plast, a la parfymeflakongen i lenken ovenfor.

Hjelp meg å krysse fingre for at det årner seg med det Ebay-tullet, da!

Oppdatering 31/10: PUH! jeg ble overbydd  😀

0 kommentarer til «Nedtelling med krøll, eller kampen for duften»

  1. Jeg heier fra sidelinjen så godt jeg kan! Og selvsagt skjønner jeg utmerket at denne må i hus 🙂 masse lykke til!

  2. hoho, håper du får sakene, da. Men er du sikker på at den er like deilig nå som du faktisk ER moden og vakker?

  3. Ja jeg har også tabbet meg villt ut på Ebaytullet.

    Bestillte en veske som jeg fikk for 5 kr!! Men frakten ble 100 dollar.. heldigvis fikk jeg kontaktet selgeren og fikk slettet det heldigvis.

  4. Lykke til! Har aldri prøvd denne selv, men står på testlista mi. Men mener å ha lest at den er reformulert og ikke er så bra som tidligere…

    1. Er nok mange dufter som blir helt ødelagte av reformuleringer, men er sikker på at det er litt snobberi involvert også… Og jeg synes ofte at de nye versjonene kan være lettere å bære i de tilfellene jeg har prøvd både nyutgave og vintage versjon.

  5. Å ja, husker den godt 😀 Jeg brukte opp en flaske jeg også. Har flere ganger lurt på å skaffe den igjen. Du vet, når pekefingeren står og dirrer på «kjøp nå» knappen 😆 Lurte litt på en flaske med Jontue og Charlie også …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *