Jeg ønsker meg gull til hagen

En venninne av meg har stående en (eller kanskje flere? Jeg har ikke sjekket) bøkehekkplante ved trappa opp til hoveddøra. Den holdes nede ved klipping, antakelig – dette må jeg jo spørre henne om!

I alle fall: Om vinteren er bladene på denne busken vakkert kobberfargede, og til jul har hun lys i den.  Kan du forestille deg hvordan det tar seg ut med massevis av små lys innimellom bladverket med fargen du ser til venstre her?  Det er utrolig lekkert, hele busken skinner som gull, og jeg blir like fjetret hver gang jeg vandrer opp innkjørselen hos dem på vei til julefrokost.

Sånn vil jeg ha. Foran huset vil jeg ha en sånn busk.  Det gleder jeg meg til, for det blir så fint!    😀

Be Sociable, Share!

No comments yet to Jeg ønsker meg gull til hagen

 • Trine

  Du kan sikkert hente noen småplanter her 🙂 Har både bøkehekk (må klippes for å holdes nede) og mange store trær bak huset. Er ganske sikkert mulig å finne noen frøplanter av ymse størrelser.

 • Så fint! Det skal jeg ha i tankene neste gang jeg farter forbi den veien 😀

 • Jøss, skulle ønske jeg hadde hatt litt mer fantasi .. Det høres utrolig flott og spesielt ut 🙂

 • Agnbøk er nydelig, synes jeg. Ville være mitt valg av hekk hvis jeg skulle ha en ny en.

 • Jeg syns også det danner en skikkelig flott hekk; har planer om en selv også. Kjøpte til og med inn en del sist vår, men de gav jeg bort for fant ikke plass da. Nå har jeg dog en plass klar og regner med å skaffe nye til våren. Syns de er skikkelig fine, ikke minst når de er slik du beskriver. 🙂

 • Ja det holder jeg med deg i. Kjør på!

 • Høres lekkert ut!
  Men det jeg forbinder med bøk er store danske bøkeskoger. Om vinteren og tidlig vår gir det en helt sakral følelse å stå og se opp mellom de slanke søylene.

 • Agnbøk skal være greit å stikke selv, om du har litt god tid, men om ikke så er den vel vanlig i salg blitt. Agnbøk er jo faktisk store trær, og som hekk vokser de faktisk relativt fort. Har sett agnbøk brukt i flere nye byggeprosjekt, de fine bladene pynter jo virkelig opp om vinteren.
  Men, bladene holder seg kun på etter noen år, og kun om det er litt mildt klima/busken står lunt til.

  • Det skal jeg huske, og sette den et sted vinden ikke tar for ille. Den sida av huset står for øvrig skjermet for norda- og østavinden, som det er mest av om høsten og vinteren. Det er sikkert ikke vanskelig å få fatt i. Min søster har feks to små hekker jeg kan ta stiklingsmateriale fra, hvis jeg skulle føles meg tålmodig…

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

oktober 2009
M T O T F L S
« sep   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer