Det er nesten så en blir nostalgisk

Det er nesten så en blir nostalgisk

Jeg har nemlig haget i dag, og det er sannelig ikke for ofte jeg har holdt på med det denne sesongen. Jeg skjemmes.

Vi har tømt plantekar i drivhust, jordsekker og et par pallekarmer, og så tok vi en god del biokompost igjen i haugen og skjøtet på med. Alt dette gikk ned i bedet ved uthuset, det bedet vi tømte tidligere, og har gjort dypere med mer kant.   Rosen og klematisene ble plantet tilbake etter å ha fristet en heller kummerlig tilværelse under en busk i “byggeperioden”.  Rosen har stått i tett bøtte i regn og frost, og jeg frykter at den er ettertrykkelig dau. Viser det seg til våren at jeg har rett får vi vel kjøpe oss en ny Sympathie, da.  Clematisene har kanskje klart seg.   Hvis ikke kjøper vi vel osv.

Så tok jeg tyren ved hornene og tømte drivhuset for kvist, kvas, utslitte agurk- og tomatplanter, potter og kar og så videre i det nesten uendelige, sprayet ned vegger og tak med vann tilsatt klorin og grønnsåpe, hvorpå jeg spylte grundig. Nå skal det tørke, og så kan jeg isolere med bobleplast, noe som foreløpig ikke er anskaffet – så det må jeg fikse en av dagene.

Etter dette tok jeg utsiden fatt. Takrennene var, som vanlig på denne tida, fullstendig stappende fulle av småkvister, furunåler og bjørkefrø, men nå er de aldeles luftige, rene og åpne. Avslutningsvis spylte jeg vegger og tak utvendig, samt terrassen rundt. Da var jeg veldig våt  😀

Jeg har bestemt at to av chiliplantene skal få overvintre frostfritt i drivhuset, sammen med pelliser og de tre engletrompetene, og da er det ikke plass til mer der ute heller, særlig ikke hvis det skal bli plass til noe sådd til våren.

Jeg tror jeg må ha en to-do-liste slik alle andre har, og for motivasjonens skyld tar jeg med det jeg har gjort, så jeg kan få strøket ut noe også  😆

sette tilbake rosene og clematisene i uthusbedet
tømme squash-pallekarmen
tømme halvtømte jordsekker
tømme agurkbaljen, tomatbøtta og en chilibøtte i drivhuset
fylle uthusbedet med jord
rydde i drivhuset
såpevaske drivhuset innvendig, spyle drivhuset utvendig inkl takrenner
-rydde sammen div potter og brett fra her og der.
-tømme utendørs tomatbøtter
-tømme potter for ettåringer
-spyle og sette på lagring potter og kar
-vaske og sette på lagring skitne potter som skal tas vare på
-sortere ut og kaste de pottene som ikke skal tas vare på
-grovluke det aller verste i Skogsbedet.
-plante nyanskaffelser som pt står til spott & spe
-koble fra slanger, tømme dem og kveile dem opp i potteskuret.

Ideelt sett burde jeg gravd opp det som skal bli det nye staudebedet før frosten kommer for alvor, slik at det kunne ligge der og bli porøst i frost og snø over vinteren, og derved bli mye lettere å jobbe med til våren, men det spørs om jeg rekker det.  Det er ikke barebare å grave bed her, hvor du ikke kan sette spaden noe sted, nesten, uten å støte på solide bjørke- og osperøtter. Usigelig frustrerende.

Hard uke med mye jeg anspenner meg for venter. Vi får se hva jeg rekker.

9 kommentarer til «Det er nesten så en blir nostalgisk»

 1. Du har rukket mye, ser jeg. Sånne lister er motiverende. Da ser man framgangen, ikke sant? Her har jeg ett mål for uka, og det er å spa opp jordskokken jeg har lovet bort til helga. 😉

 2. Oj se det ! Jammen ikke dårlig det da? Det er noe med rent og pent drivhus ja.
  Fytti… jeg må få kjøpt meg noen takrenner til drivhuset mitt. Hvor får jeg det tro? Plantagen?

 3. Motiverende med lister!
  For meg er det for seint for utendørsliste i år, teleskorpa begynner å bli noen cm.
  Jordskokkene må jeg visst ta med spett….

 4. I dag har jeg fått innhentet bobleplast til drivhuset. Koster penger en sånn rull…, får håpe den holder en stund, da.

  Skal være glad når denne arbeidsuka er over, -det går i ett!

 5. Så flink du har vært, Britt Åse! Ting tar tid, og det er dessverre ikke alt en rekker når en gjerne vil. Men du har fått gjort mye synes jeg 🙂

 6. Takk, Marit. I kveld gikk det forresten opp for meg at den hvite presenningen bak morelltreet i fargeposten lenger oppe her, vises så godt fordi jeg ikke har pakket inn jorda etter sjauen jeg skriver om her. Siden har det regnet noe veldig, så det var den tørre og lett bearbeidbare kompostjorda… Æsj!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *