Regnværslørdag – count your blessings

Regnværslørdag – count your blessings

Vi skulle egentlig jobbet med å få på plass stein langs kanter og sånn på utsida her, men støping/liming forutsetter tørt vær, så her sitter vi.  Kan man ikke så kan man ikke.  I stedet kan man nyte livet og fokusere på det deilige.

Vi har fyr på ovnen, den knaker så liflig der nede, og jeg har en fiolinpartita av Bach på øret (heia Spotify!) og sterk kaffe i yndlingskruset. I dag har jeg ingen plikter, bortsett fra å skaffe en oppmerksomhet til vertinnen for kveldens krabbelag.

I går, mens sola var framme, tok jeg en runde med kameraet. Det er mye fint nå!

DSC_0004

Jeg minnes at den heter ‘Waterlily’, den der. Kjøpte løkene på Plantasjen i forfjor så vidt jeg husker, og den ser absolutt ut til å legge på seg. Det er bra!

Så er det søtene. Dette er de siste som blomstrer hos meg. Finnes det noen som blomstrer mye seinere enn dette?

DSC_0005

Clematisen som er plantet inntil stammen på Hurdalsrosa kommer igjen i år, etter å ha vært heller pinglete/intet i fjor. Dette har medført at Hurdalsrosa, som skal skjæres kraftig ned og flyttes ut av bedet, har fått stå inntil videre. Det er så pent med disse fiolette «sommerfuglene» som svever inni bladverket til rosa, så det må vi ha med oss først.
DSC_0010

Høstfargene er jo i gang. Lønnene får bli en annen dag. Jeg venter på at acer ukurunduense skal ta fyr. I mellomtida står hjertetreet og gløder i ettermiddagssola.
DSC_0019

Løvemunnene som jeg sådde litt seint og var «litt» sein med å få ut i bedet i sommer, står nå for den største høstfryden i tunbedet. Noen er lyst kaldrosa, men jeg liker disse best, siden de er så høstglødende og lekre.
DSC_0006

Og Rudbeckia-ene! (eller er det echinacea?, jeg lærer visst aldri det der). De er litt ugressaktige, men det får de ha lov til, for den fargen der er jo bare til å bli glad av.

DSC_0033

For mange år siden sådde jeg noe jeg tror het Canterbury bells. Det var vel egentlig en sommerblomst? Nå har den dukket opp i vrakbedet mitt to år på rad, så der må den ha funnet greie forhold (lunt og beskyttet, tørt, svært veldrenert, sørvendt). Den ser ikke ut til å legge på seg, så kanskje den selvsår?
DSC_0022B

Se det! dette ble jeg i alle fall ikke i noe dårligere humør av. Alle må ha en riktig nydelig lørdag, enten været er vått eller tørt, kaldt eller varmt 😀

0 kommentarer til «Regnværslørdag – count your blessings»

  1. Heisan. Ja, sant det er kjekt med det som blomstrer også utover høsten. Kinasøten er ein av mine favoritter i hagen og er nok den som står med flest knopper for augneblikket. No går det i husarbeid her, men etterpå skal eg ut og ta inn noko av det som står slik at me kan nyta det inne.
    Ha ein fin dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *