Katt deg vekk meg her og katt deg vekk meg der….

Katt deg vekk meg her og katt deg vekk meg der….

Utenfor kjøkkenhjørnet har vi et uthus. Ved sørenden av uthuset har vi et bed, som er det mest solrike på tomta, tør jeg påstå. Alle nabokattene ELSKER dette bedet, og skiter, pisser og basker seg der fra solstrålene begynner å gjøre det varmt og deilig der på ettervinteren.  Før de utøver sine ulovligheter pleier de å plire på oss gjennom bladverket i buskaset like ved bedet, og så slår de til når vi ikke ser.

Nå har vi tømt bedet for alle planter og det meste av jord, i forbindelse med støping av ny kant osv. Jeg tenkte dette var en nydelig sjanse til å venne kattskinna av med uhumskhetene, så i går drysset jeg rundhåndet av “Katt deg vekk” i hele bedet. 

Jeg har hjemmekontor i dag, og i formiddag kunne jeg betrakte et av dyra rulle seg vellystig i jord bedrysset med “Katt deg vekk”.

Bah!

Bildet er knabbet fra The New York Times

10 kommentarer til «Katt deg vekk meg her og katt deg vekk meg der….»

 1. Hmm ja skjønner problemet. Ikke noe gøy dette nei. Jeg har jo selv tre katter, og pleier å stikke ned noen tynne pinner rundtomkring der jeg ikke vil de skal gjøre i fra seg for å si det sånn. Det hjelper best synes jeg.

 2. Pinner har jeg forsøkt før, -det var jo en tanke. Ellers må jeg bare gjøre som svigermor: Kattdegvekk i youghurtbeger m/lokk og perforering langs begersiden, slik at det ikke kommer regn til. Hun melder at det funker.

 3. Det er vel kanskje ikke særlig snillt gjort, men jeg har hatt hell med chillipepper mot katter. Dryss ut et godt lag over bedet, fortrinnsvis når det er oppholdsvær. Kattene forsvant i hvert fall fra mine bed når jeg gjorde det 🙂
  Alternativt får du skaffe deg din egen katt, som kan holde reviret sitt fritt for andre katter. Det hjelper også godt 😉

 4. Trines forslag om egen katt er nok det beste, ja. Tuselatten setter ikke pris på at andre katter frekventerer reviret hennes. Ikke mus heller… Enda bedre funka det når hun kunne tilkalle hjelp fra Bertil med tanke på å jage de største hankattene. Jeg ønsker meg ny hund 😀

 5. Egen katt fungerer best. Men det finnes andre måter.
  Dersom det er et møkkaproblem du har så anbefaler jeg kyllingnetting over bedet fra våren av. Plantene vokser igjennom, men Nitrox kan melde om at nettung lugger så ubehagelig i klørne under graving at han finner enklere steder …
  Om du vil ha noe mindre permanent er det bare å legge ut roseavklippet i bedet en stund… Katter er vanedyr og når du har klart å endre vanene deres så varer det en stund.
  PS – dersom du har nepeta i det bedet bør den flyttes. Nitrox kan melde om at det ikke bare er ekte kattemynte som er tingen, men også andre nepetaer + faktisk også korsknapp…

 6. Takk for rapport fra Nitrox. Preferansene for roseavklipp er nok ulike her og der. «Våre» katter fjerner avklippet og setter seg deretter overlegent til.
  Andre adferdsendrende tiltak må nok til, ja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *