Enda en omgangsutfordring; –hva har gjort meg lykkelig i år

Enda en omgangsutfordring; –hva har gjort meg lykkelig i år

Det er Alt godt igjen. En fin mission hun er ute på her, helt i tråd med bloggen hennes for øvrig – å gripe fatt i det som fryder og gleder. Det er godt, og det er viktig. Vi dveler nok ved det triste.

Hun sier  – og jeg stemmer i, selv om jeg ikke helt vet om jeg har ti:

Eg hoppar over menneska eg har rundt meg, dei gjer meg stort sett lykkeleg heile tida, men her er det altså nye “greier” i livet ditt som har gjort det lysare dei siste månadane. Her er mine ti:

Lesesirkelen. Jeg er endelig på innsida av min egen glede over litteraturen igjen. Det har jeg savnet i mange år nå, og det var som jeg trodde; det skal bare litt egeninnsats og hjelp from friends til – så årna det seg   😀

Spotify. Jeg var heldig nok til å få en invitasjon så jeg fikk utforsket denne supre tjenesten, som har gjenoppvekket og revitalisert bredden i musikkinteressen min.

Parfyme. Interessen for parfyme, delt med de andre som er omtrent like gærne som meg. Dette pløyer langt dypere enn selve parfymen, og det skal jeg ikke gå nærmere inn på her, men det gir meg i alle fall daglig olfaktorisk, følelsesmessig og intellektuell fryd – som det går an å dele med andre. Dette er ingen liten greie, skal jeg si deg. Duft, lukt, stank, godt og vondt –  ligger dypt og helt grunnleggende i oss, og er en av de mest direkte veiene inn til følelser og minner.

Sminke, eller make up, som det litt mer lettfordøyelig heter (?). Jeg har alltid vært langt over gjennomsnittet interessert i ansikter og kropper og uttrykk og farger, og har samlet akvarellfarger og pensler og skisse- og akvarellpapir og akvarellblyanter og vanlige blyanter til opptil flere gullmedaljer. Så har jeg undertrykket sminkebiten av estetikeren i meg i flere år, til jeg det siste året har sluppet det til.  Jeg har virkelig stor glede av det. Det gir mental avlastning, utløp for kreativitet, og – jeg ser bedre ut sånn i det daglige.

Forrige punkt har ledet meg til å beslutte at en dag i uka skal settes av til tegning og maling. Det kommer til å skje, om ikke i år, kanskje. Bare tanken får tærne og fingrene til å klø av lykke.

Jobben min. Jeg er så lykkelig og takknemlig for at jeg har akkurat denne jobben, og for at jeg får holde på med de menneskene, og lære akkurat dette.

MAC blush i fargen “Blushbaby”. Den smiler jeg til hver eneste morgen, og vet med meg selv at: jepp! dette blir riktig. Det er fint å være fornøyd foran speilet om morgenen.

Min “pod” av merket Zen, hvor jeg har Kaizers og Bach Arvo Pärt og Kari Bremnes og Palestrina og Dolly Parton. Og så videre. Til ubeskrivelig fryd og glede hver eneste dag.

Alle bloggene jeg har oppdaget det siste året, enten det nå dreier seg om mat eller litteratur eller duft eller hva det nå er. Ta en titt i bloggrollen min. Jeg slutter aldri å undre meg over hvor mange som har en fantastisk formidlingsevne og –glede. Herlig!

Det ble ni.  Det holder, det 😀

Hvilke er dine?

0 kommentarer til «Enda en omgangsutfordring; –hva har gjort meg lykkelig i år»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *