Montale – Pure gold

Montale – Pure gold

Jeg fortsetter min utforsking av Montale-prøvene som kom fra Luckyscent før ferien.Pure Gold  Eau de Parfum by Montale

Notene er oppgitt til å være:
Orange blossom, neroli, Egyptian jasmine, mandarin, apricot, white musk, vanilla and patchouli.

Kategorien er ikke nevnt noe sted jeg kan finne i alle fall, men floral, evt. fruktig floral bør vel være et sted i nærheten, tenker jeg.

Førsteinntrykket er kraftfullt feminin, søtsyrlig,
på grensen til overveldende – en duft man tar på med en viss forsiktighet. Jeg assosierer til lett luksuriøs sommer, solvarm hud, sololje/-krem (Piz Buin?) , jasmin, noe fruktig, og ser for meg en vakker, hvitblomstrende hage i varmt kveldsmørke. Duftene flyter mellom trærne, og jeg hører lave stemmer og latter et stykke unna,
kanskje fjerne bølgeslag. Ganske romantisk altså. 

Etter en halvtimes tid gir den verste voldsomheten seg, og duften blir mer såperen, lettere. Musken trer fram, samtidig som friskheten holder seg. Jeg aner noe fruktig, noe grønt, og det er ikke noe “dirty” her for meg, men noe mørkt og “mystisk” nede i bunnen et sted er det, litt bittert. Patchouli, antakelig.

Se bildet i full størrelseSå holder duften seg. Jeg tok den på i går kveld ca. kl.21:00.  Nå er klokka kvart på to (altså dagen etter), og duften er svakere, men ellers den samme som rundt midnatt. En utpreget linær og holdbar duft, vil jeg dermed si.

 

Jeg ser på Basenotes at man omtaler dette som en “a light floral fragrance with rose notes and no aoud”. 
Så “light” vil jeg ikke si jeg synes den er, og min nese kjenner ikke rose her, men nå er min nese ikke så finstilt som mange andres heller.  Den minner meg mest av alt om Chloé fra Lagerfeldt. Det er nok jasminen som er ganske framtrendende, som skaper den assosiasjonen.

Jeg tror neppe dette er en duft jeg vil kjøpe, verken i decant- eller fullstørrelse. Den er – ikke kjedelig akkurat, eller er det kanskje det jeg synes, men forsøker å være høflig?

0 kommentarer til «Montale – Pure gold»

 1. Det er ikke alt fra Montale som er like vellykket har jeg skjønt. Spesielt ikke de «lette» sommerduftene. Men de beste er virkelig de BESTE, og jeg har ikke tenkt å gi meg enda. Jeg har 13 prøver her nå, og kun noen få er de helt STORE. Skal skaffe flere snart 😀

 2. Jeg smiler litt av disse duft-innleggene her…Jeg bestilte en hel haug med parfymeprøver fra Luckyscent før sommeren(selvfølgelig fordi en viss parfymegal dame her tipset om det…;-))for å se om jeg kunne klare å finne noe som tilfredstillte mine krav til lukt: Ikke for søt, ikke for sterk, ikke for mye av det ene, ikke for mye av noe som helst, egentlig – ikke for tung, ikke…Som du skjønner – parfymer er ikke helt min greie. Jeg vil så gjerne finne noe skikkelig godlukt!
  Av de 12 prøvene var det 1 som var grei, 1 som jeg har vurdert å lukte mer på og som kanskje, eller kanskje ikke skal bestilles. Resten var bare…fryktelig. Floral, light, green, fruity…my ass.
  Jeg har vært gjennom store magasiner i de fleste store byer i Europa og luktet på kjente og ukjente merker, jeg har brukt en dag i Grasse hos diverse parfymører, jeg har tatt flere runder hos den luktbutikken på Majorstua. Men neida.

  Så, enn så lenge ser det ut til at jeg fremdeles får holde meg til Estee Lauders alle av-arter av White Linen og Cliniques av-arter av Happy…
  Sukk.

  Forresten. Jeg har kjøpt en ny parfyme i år. Valentinos «Rock’n Rose». Den likte jeg, og den passer som festparfyme for meg. Og jeg elsker lukten av den grønne fra Prada, med Iris. På andre, vel og merke. Jeg liker også ganske godt Donna Karans Cashmere, men ettersom jeg har hatt den i 10 år er jeg litt lei…
  Nå lurer jeg på å få luktet på den Orange fra Boss. Selvom det sannsynligvis ikke er tingen. Ingen av deres tidligere parfymer har falt i smak.
  Jeg gir meg ikke. 🙂

 3. Hmmm – du er i alle fall on a mission og liker i alle fall blomster, ser jeg 😀 Her er det både floral/aldehyd, floral/fruity, floral/rose-viol og oriental/floral.
  Det spørs hvilken fase av duftene du legger størst vekt på, da. Jeg ser at det er langt mer frukt i toppnoter i de duftene du har, enn i hjerte- og bunnotene, men blomster (og mye hvite blomster; liljekonvall,jasmin,gardenia,lilje) er med over det meste av fjøla. Søtt, mye hvite blomster, med noen med litt «edge», som appelsinblomst og nellik, og trenoter som ceder, vanilje og sandeltre.
  Kanskje du skulle kikke litt mer på de orientalske/florale? Eller chypre / aldehyddufter?
  Skal du på treffet i Egersund kan du få en sniff av min «Y». Skulle ikke forundre meg om du likte den.

  For moro skyld har jeg gått gjennom egenskaper ved notene i dine dufter, og det som går igjen er (i vill uorden) florale, pudret, søte, lette, friske, jasmin, syrin, rose, myke, sitrus, vanilje/treaktig/sandeltre, honning.
  Slike egenskaper. Assosiasjoner andre har fått av disse duftene og notene: yndig, elegant,feminin, klassisk, mystisk, særpreget, vakker.

  At Valentino passer som festparfyme tror jeg på. Assosiasjonene der er: «Glam» og «music» 😀

  Dette er spennende, synes jeg. Hvilken av de 12 var det du likte, da?

 4. Takk! Du er jo en perle! Jeg har visst fått meg en parfymekonsulent!!! 😉
  Jeg skal ta en ny lukterunde på prøvene, mener det var en liljekonvallsak jeg likte. Egentlig merkelig ettersom jeg egentlig ikke liker det noe særlig. I’ll be back…

 5. Takk for all bistand i denne viktige saken!!!
  Da har jeg hatt på meg 2 dufter fra Luckyscent noen timer. Den ene likte jeg med en gang, og hater den etter 3 timer. Det er L’Artisan – La chasse aux papillons, den andre er den liljekonvallsaken – Element of attractions fra Creative Universe. Sistnevnte er ganske god, men…litt for søt.
  Jeg kan ikke ha noen av dem, er min konklusjon.

  Når det gjelder orientalske dufter tenker jeg på dufter ala Opium og Musk-dufter. Jeg er ikke helt der. Det blir for tungt og voldsomt.
  Jeg føler jeg liker «rene» dufter, og har prøvd noen av duftene fra Clean. Men de er for syntetiske. Også prøvd Green tea fra Elisabeth Arden, men den var heller ikke bra…
  Så har jeg gått og sprayet på meg Chanels Cristalle Eau Verte når jeg har gått forbi dem her og der. Den er jeg litt fristet av. Den føler jeg er litt meg, men det er akkurat som det mangler litt blomster.
  Jeg elsker duften av lavendel – men jeg finner ingen parfyme med lavendel som ikke er iblandet så mye annet så den blir for søt.

  En myk, behagelig, lett duft (med lavendel og sitrus?) vil jeg gjerne finne 🙂

 6. Til Christine (jeg må blande meg litt inn vet du Britt Åse ;D )
  Ikke lett altså, men noen av de du har brukt (White Linen, Prada Iris, Cashmere Mist)er veldig pudrede myke og kremete blomsterdufter. Orientalske er ikke bare bomber som Opium osv, men Cashmere Mist er også en orientalsk blomsterduft. Rock`n Rose er en litt pudret myk blomsterduft, hvor rose og musk er mest fremtredende. Så her har vi litt å gå ut ifra: Pudret myk blomsterduft, kanskje i retning orientalske/florale. Eller chypre / aldehyddufter som Britt Åse sier.
  Clinique er en skarpere renere blomsterduft, og skiller seg fra de andre du har brukt. Ikke så rart, for vi bruker jo litt forskjellig etter anledning og årstid. Har du prøvd den nye Chanel N°5 Eau Premiere? Er en myk litt pudret Floral Aldehyde – virkelig behagelig og deilig. Noen av mine favoritter blant pudrede er Sacre fra Caron, Iris Poudre fra Frederic Malle, Prada Iris, Caron Farnesiana (mmmm .. mimosa), L’Heure Bleue og Shalimar (light el Eau d’Shalimar) fra Guerlain. Vi får legge huene litt i bløyt når det gjelder sitrus/lavendel også 😀

 7. Kunne Eau de Cartier vere noko? Den er unisex, og har lavendel saman med sitrus og bergamot. Sedertre i botnen gir varme utan at det blir søtleg.

  SJP sin Covet har også lavendel i seg. Har du prøvd Lovely? Den varer kort på meg, men det kan variere frå person til person.

 8. Viss du får fingrane i den klassiske Carolina Herrera er det og ei duft som kan passe deg. Den er basert på tuberose, som er litt sånn deal or no deal-note. Eg sto klar til å dra kortet, men har ombestemt meg, tuberosen vert for mykje for meg. Men det kan godt hende den passar betre til deg.

  Ei klassisk blomeduft, ikkje for søt men kompleks og usjenert. Som den elegante, mørkhåra storesøstra til Beautiful.

 9. Dere er jo bare fantastiske! Nå har jeg en liste som skal prøves! (Dumt at de ikke blir lett å få tak i småprøver, dog)
  Når det gjelder pudrede dufter – Prada Iris har jeg ikke prøvd, bare liker duften – på andre! White linen-duftene er noe forskjellige, men de må ha noe felles siden jeg liker alle! Kanskje er det pudderet?

 10. Åh – heldigvis, der kom flinkingene som har testet langt lengre enn meg på banen.
  Den Prada’en – hvis det er Infusion d’iris du mener, er fin. Til og med på meg, som ikke egentlig kan bære iris. Prøv, da vel!
  Ellers står tilbudet om sniffing på treff. Skal du være der kan jeg pakke et utvalg – jeg skal jo kjøre 😀

 11. PLING .. Lavendel og sitrus: Verdens beste er Jicky fra Guerlain! Selv om den åpner litt skarpt, blir den bare behagelig og myk, og er ikke søt. Selv om den er eldgammel, er den ikke gammeldags. Har de ikke Jicky på Sten&Strøm i Oslo da? Men også enkelte fra Acqua di Parma (Gimle), f.eks Colonia (tror jeg)Stakkars Christine – Kan bli forvirret av mindre 😀

 12. Colonia er fin, ja. Eg likar faktisk herrevarianten betre enn damevarianten. Kjem du til Oslo, Christine, så må du ringe, så tek vi oss ein runde! 😀

 13. Jeg skal ikke på treff, men i Oslo er jeg jo daglig… så en lukterunde kunne være noe. Jeg tror jeg har luktet på en fra Acqua de Palma (gul sak?) i fjor. Den var sånn som jeg umiddelbart tenkte å kjøpe, og så kokte det bort og så var den ikke like god etter en stund. Men jeg skal prøve den igjen!
  Jicky – er den og få i et vanlig parfymeri?

  (lurer på om jeg skal ta bilen en tur til et parfymeri snart…) 😉

 14. Christine: Jeg tror du bør prøve Jicky! Er det noen av dere damer som vet om den finnes på Sten&Strøm? Vet de har noen sjeldne Guerlain der, bl.a Nahema og Chamada, men er litt usikker på Jicky

 15. Jeg dro på et parfymeri i går og fikk med meg en liten prøve av bodylotion’en Prada Iris! (kunne ikke la være, jeg måtte jo begynne et sted…);-) Jeg har hatt den på meg siden, og jeg liker den – 90 %. Jeg tror den er mildere i bodylotionutgaven, og jeg tror det er derfor jeg kan ha den, for det er en ganske sterk duft.
  Nå skal jeg ta for meg Jicky, Chanel eau-utgave av No5, Eau de Cartier og Eau de Shamlimar. Disse regner jeg med å finne. Så får jeg gå for de øvrige etterhvert.
  Jeg liker oftere eau-utgavene av parfymer enn orginalen – hva er det de gjør med dem, egentlig? Utvanner dem?

  Forøvrig skal visstnok White Linen – Pure utgå. Men finner jeg noe annet, så gjør jo det ingenting! 🙂

 16. Så flink du er 😀 Dessuten er det jo gøy!

  En smule parfymeteori (som du forresten finner på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Perfume):

  Parfyme er jo den reneste, mest konsentrerte utgaven, som inneholder 15-40% aromastoffer.
  Eau de parfume (edp): 10-20% aromastoffer.
  Eau de toilette (edt): 5-15% aromastoffer.
  Eau de cologne (edc): 3-8% aromastoffer. Denne blir mindre vanlig etterhvert, og i stedet er kommet «splash», som typisk har 1-3% aromastoffer.

  Aromastoffene blandes vanligvis ut i en mix av vann og alkohol.

  De ulike utgavene av en duft, feks en parfyme og en eau de toilette, kan være svært forskjellige. For å oppnå samme dufteffekt i edt som i parfyme må man, pga fortynningen, kanskje bruke andre ingredienser enn i parfymen. Derfor er ulike styrkegrader altså ofte veldig ulike i duft/egenskaper.
  Det kan godt være at du er en type som er mest komfortabel med det mer ikke-voldsomme, og at edt passer deg best.

  Tvi-tvi med letingen, -og, fortell om opplevelsene!!

 17. Så spennende 😀 Vi må få høre resultatet av dette altså. Eau de Shalimar og Chanel N°5 Eau Premiere er ikke Eau de Cologne, men Eau de Toilette. De har byttet ut noen av duftnotene, og endret litt på mengden av enkelte. Dette for å gjøre dem mer moderne. Jeg har romstert litt i samlingen min, og funnet en prøve på Colonia. Hvis du vil, kan jeg sende deg den + lage en prøve av Jicky og Shalimar Light (finnes ikke i Norge lenger tror jeg, men er bl.a på Strawberrynet)Du kan bare ta kontakt med meg inne på Velduftende, og sende adressen :)Har masse tomme «prøverør», pipetter osv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *