Montale – Aoud leather

Montale – Aoud leather

Jeg stirrer sultent på de sju prøvene fra Montale som kom i dag, og starter med “Aoud leather”.Aoud Leather   Eau de Parfum by  Montale

I følge Luckyscent er notene som følger:
Calabrisk bergamott, indisk pepper, guatemalsk kardemomme, safran, ambergris, oud og lær.

kl.16:45  Påføring, men bare litt, med stilken på korken,  – begge håndledd.

Toppnoter første 10 min:
Tørr, ikke så sterk åpning. Tydelig medisinsk note – noe jeg leser meg til kan tilskrives aoud’en. Nye skinnmøbler/lær, litt kjemisk – god malingslukt? fersk betong?, kardemomme, tror jeg kjenner pepper…, friskt bakerst i nesa, søtt/aromatisk inni der et sted – bergamott antakelig, og ambergris ?

15 min: Duften er mer samlet og det er vanskeligere å skille notene fra hverandre, men lær er fremdeles framtredende.
Underlig. Den er samtidig myk og varm, og med denne umiskjennelige, stikkende kvaliteten som setter seg i bihulene, og som kjennetegner dufter med for mye iris i – selv om iris ikke er en note som er oppgitt her. Må være noe annet som har samme effekt.  Safran – som jeg ikke har erfaring med, men som oppgis å ha en metallisk bitterhet, kanskje ?  Stikkeskarpheten er imidlertid så langt baki der at den er akseptabel.  Aner jeg en viss muskyness?

Luckyscent sier “smoky”. Det kan jeg ikke si at jeg helt kan kjenne. Etter hvert som den tørker ned synes jeg jeg kjenner at den minner om Diors Fahrenheit – som også har lær- og bergamottnoter.

45 min. Mye det samme som 15 min.  Mer og mer mild og musk-aktig.  Jeg er spent på hvor lenge den vil sitte.

2 timer: betraktelig svakere utgave av 45 min. Svak musk, lett pudret, sval. Paradoksalt, kanskje, siden den fortonte seg varm tidligere, men sånn er nå min opplevelse. Skulle den vise seg å aktiveres igjen, så oppdaterer jeg.

Jeg fornemmer vel at den er en sånn en som sitter og sitter, men at man etterhvert må helt innpå – og varme opp huden – for at det skal dufte noe særlig.  Noe for en mann man gjerne vil klemme på og kose med litt sånn lenge, kanskje?  🙂

2 kommentarer til «Montale – Aoud leather»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *