De fæle norske kvinnene som stiller så høye krav?

De fæle norske kvinnene som stiller så høye krav?

Religionsforsker Hanne Nabintu Herland går ut i Dagbladet og på Trondheim KrFs valgmøte og tar til orde for å legge ned hele kvinnekampen.

Det er litt vanskelig å få øye på hva hennes hovedbudskap egentlig er. Hun er tydeligvis opptatt av at norske menn skal få sex med villige og begeistrede kvinner akkurat når de vil.
Samtidig synes hun å være bekymret for norske menns kosthold, siden hun fremholder at thailandske og russiske kvinner, foruten å være begeistret for sex, også er gode til å lage mat.

Det ser imidlertid ut til at det er sex, nytelse og komfort/fravær av ubehag, og da hovedsakelig mannens sådanne, hun er mest opptatt av.

Hun synes feminismen er blitt for hard og at samfunnet er for lite opptatt av omsorg og forståelse.  Jeg synes i grunnen at hun,  på sin side viser russiske og thailandske kvinner, lite omsorg og forståelse, og reduserer dem til en slags todimensjonale nytelsesleverandører. Hun må da ha fått med seg hvordan de “stakkars” mennene behandler svært mange av disse kvinnene de, i mangel på treff her hjemme, tar med hjem?!

Jeg vet ikke jeg – slik jeg ser det har samfunnets samtale når det gjelder feminisme og kjønnskamp og –roller og alt det der, utviklet seg fra ganske steile fronter og til dels underlige, fundamentalistiske uttrykksformer for et par-tre-fire tiår siden, til en debatt mer preget, nettopp av vilje til gjensidig forståelse og respekt, både i praktiske og “upraktiske” forhold.

Jeg tror Hanne Nabintu Herland sier dette for å provosere. Det skulle ikke forundre meg det minste om hun straks skal ut med en bok, og trenger publisiteten.

Hvis hun faktisk mener det hun sier, –vel – da snur jeg den kalde skulderen til og fortsetter med mitt!

0 kommentarer til «De fæle norske kvinnene som stiller så høye krav?»

 1. Men hvorfor lar du og mange andre kvinner dere så lett provosere av hennes utspill ?

  For en som står på «sidelinjen» ser du ut som hun traff ett veldig sårt punkt.
  Hun uttaler seg jo tross alt ikke om likestilling generellt, bare om sex-behov mellom kjønnene, ja og mat da (uten at jeg forstår hvorfor hun drar inn det i samme slengen, riktignok..)

  1. Ja, det var en god kommentar 🙂
   Det med at kvinner skal stille så små krav til seg selv har jeg også alvorlig trøbbel med å kjenne igjen.

 2. Hadden en mann kommet med tilsvarende utspill ville reaksjonene vært voldsomme.

  Når en beviselig oppegående skjønnhet kommer med dette, vet ikke de selvoppnevnte representantene for det politisk korrekte Norge helt hva de skal gjøre.

  Det blir litt som da fotballspilleren Arne Larsen Økland annulerte sitt eget mål for en mannsalder siden.

  Tusen takk, min skjønne 😉

 3. Tja – jeg reagerer vel helst med at jeg synes det er så utrolig teit, eller hva slags uttrykk jeg nå skal velge. Her er det om å gjøre og ikke dette ned på Dagbla-nett-kommentar-nivå!

  For øvrig er det vel en del menn som antyder lignende holdninger, uten at de akkurat våger å si ting så direkte som Herland.

 4. Det som er mest trist med hele utspillet er forherligelsen av importekteskap. Jada – noen av dem blir bra. Men når tesen er «vi håper å finne snille eldre menn fordi de er mer tålmodige enn yngre» og alderspensjonen til foreldrene avhenger av å få giftet bort døtre til utlandet så likner ikke det et forhold mellom likeverdige parter. Det likner veldig mye på noe helt annet.

 5. Oj.. her var det mange hyggelige kommentarer gitt??!! Stakkars menn. De har tydeligvis ikke fått noe på lenge ja.
  Nei jeg blir jo provosert. Men blir også litt provosert av den kategorien av kvinner som vaske halve gulvet fordi mannen skal vaske andre halvparten, men ikke gidder å lære seg å skifte dekk på bilen. Nei huff, don`t get me started.
  Jeg tror ikke noe på at disse thailandske kvinnene alltid liker så godt sexen som det gis utrykk for. Men det er vel mer at de ikke tør si ifra slik som mange norske kvinner gjør. Fytti for et opplegg altså.

 6. Sånne reaksjoner som Stian legger fram over her, er årsaken til at jeg lar meg provosere av sånne utspill.

  Jeg kjenner ingen menn eller kvinner som syns det er kvinners plikt å ha seg med mannen for at han skal få tilfredsstilt sine behov. Men det fins tydeligvis en del folk som faktisk mener det er norske kvinners feil at menn må dra til utlandet for å finne seg koner, fordi vi er sure og kravstore.

  Og det blir en opplest og vedtatt sannhet om man ikke protesterer på det!

  Er ikke det en falitterklæring for menn å si at i stedet for å jobbe frem en løsning med en evt norsk partner så bruker man penger og en bra livsstil til å overtale kvinner fra fattige land til å komme hit for å lystre og være underdanige overfor mannen?

  Og er det ikke en skam å betrakte kvinner fra Russland og Thailand som mindre verdt respekt enn norske kvinner?

 7. Er det ikke også et problem at det kun tas utgangspunkt i mannens tilfredsstillelse? Er det kun den ene parten som skal sørge for at den andre blir tilfreds? Er det ikke heller slik at det bør være et gjensidig ansvar? Og hvorfor tas det utgangspunkt i at mannen «må» ha seg? At kvinnen skal lyde mannen er et helt håpløst gammeldags syn, som slett ikke fører til et bedre samfunn eller bedre parforhold. Min teori er at det er litt varierende hvem i et parforhold som vil ha mest sex, og at det mer handler om individuelle forskjeller enn kjønn. Har forøvrig også sett undersøkelser som viser at menn som er sammen med feminister er mest fornøyd med seksualdelen av forholdet sitt 😉
  hilsen sexglad feminist

 8. Er faktisk noen av oss gutter som tenner på at jenta blir tilfredstilt. Ser egentlig på hele greia som en «mutual arrangement» der begge bør gi og spør alt ettersom hva den andre har behov for.

  Virker nesten som at dette blir fremstilt som at norske kvinner kun har sex for å tilfredstille mannen, uten at de noen gang har hverken behov eller interesse for det selv.

  Tror de fleste jenter kan erkjenne at det ikke er sannheten.

  Norske jenter er nok mer selvstendige og har mer bein i nesa enn import-jenter fra land der kulturen tilsier at kvinner skal være underdanige.

  Jeg ser på det som en positiv ting at jenter kommer seg opp og frem, og foretrekker ei jente med egne meninger fremfor en som alltid er enig med det du sier, gjør og krever som en mann.

 9. Jeg har thai kone og jeg er bare 30 år… jeg holdte på fra jeg var 18 til jeg ble ca 27 år med norske jenter, jeg er helt enig, det var ikke annet en krav og att damene kun tenker på det beste, en ting har jeg lært av norske jenter, du skal jagu være kjekkas for at det skal bli noe!!!

  Men mine problemer er løst angående det, jeg har funnet min gullgruve når det gjelder jenter, og i asia fins det utorlig mange pene og trofaste damer!

 10. propo en annen ting.. jeg skal love deg at dama mi som er fra thailan er sansynlig vis den mest ansvarfulle personen jeg har møtt…så ikke kom å si at damene der gjifte seg med normen fordi vi er rike…nei den tanken burde du legge på hylle eller så sitter du virkelig fast… kona mi tjener rått hu tjener nesten det dobbelte av meg. hu er go i senga,er trofast,alltid god mat, henne gir meg alt, jeg må innrømme jeg har aldri har et så sisykt bra forhold….

  PS. thai kona mi er 170høy, ca 50 kg og 550 gram silicon bOObs… hehe tror noen norske jenter her jeg virkelig vil skaffe meg en norsk dame…..haha …ikke engang i mit neste liv.

  😉

 11. OK, så det er klart. Her har jeg slettet et par kommentarer pga språkbruk som er langt over det jeg vil tillate i min blogg.
  Dermed kan det hende at dette kommentarfeltet framstår som litt usammenhengende. Det får være.

 12. Stian, har du store problemer med deg selv?

  hvis du meiner det du sier helt serøst, så synst jeg du burde gå å snakke med noen.

  uansett:
  kan gost skjønne at menn trenger sex og god mat, det gjør da vi også! men det som er rart er at det blir så mye styr bare fordi det er en kvinne som sier det, hadde vært motsatt hadde vi damer bare nikket å smilt og tnkt med oss selv at dette burde gutta ha skjønt fra før av!

  det går jo an å tenke sånn at kanskje det er godt for gutta å få litt kos av og tid også, og at det går an å nyte sex så lenge begge har det godt, ikke bare han. og hvis dere har samlivsproblemer så finst det så mange forskjellige muligheter der ute at dere bare ikke har funnet det som passer for dere.
  og for maten sin skyld, har jeg funnet god støtte i matprat.no, den er ikke kjønnsdiskriminerende på noen måte.

  1. Det er vel nokså nyttesløst å snakke til Stian her, siden han for det første synes å være lite tilsnakkendes i utgangspunktet, og for det andre fordi kommentarene hans her er fjernet.

 13. Denne dama bør jo straks og med det samme flytte sammen med Mads Larsen. De får det sikkert fint…moahahaha

 14. Hmmm De har vel ike blandet navn, slik at det egentlig er Anne-Kat hærland som har uttalt seg ironisk? men altså, vel flirer vi av menn og synes de er enkle vesener men vi kan da vel ha litt mer tillit til dem enn at de vil ha et velstelt vesen som går i skytteltrafikk mellom seng og komfyr? Hva hendte med de gode samtalene?

 15. Litt synd hvis det er bare de fæle kvinnene som stiller høye krav..
  Og så lurer nå jeg litt på om denne Hanne selv oppfatter seg som fæl og om hun liker å lage mat..

 16. Jeg tror vel at kravene sånn i gjennomsnitt er nokså likt fordelt. I alle fall i min virkelighet. Samtidig er muligheter sånn i gjennomstnitt, i verden, ikke likelig fordelt, og derfor mener jeg at feminisme fortsatt har sin plass her i verden – og der i verden også. Hvor enn det måtte være. Både her og både der, tenker jeg.

  jaja

 17. Det Hanne Nabintu Herland peker på er at Norske kvinner har dratt likestillingen for langt, at Norske kvinner ikke er så veldig flinke til å behandle sine menn, at Norske kvinner krever for mye, og ikke verdsetter at Deres menn jobber hardt osv, osv.
  Det hun påpeker er vel ikke noe nytt, og det er mer overaskende at slike uttalelser kommer såpass overaskende på enkelte, at det blir en debatt pga hennes utspill.
  Om min mening spiller en rolle til eller fra tviler jeg på, men jeg er helt enig i alt det Hanne Nabintu Herland sier om saken.
  Norske kvinner oppleves bortskjemte og lite lidenskapelig i forhold til mange andre kvinner fra andre nasjonaliteter. Dere kan jo trekke inn debatten om gratis rettshjelp til enslige fedre, og se denne i forhold til Hanne Nabintu Herland sine uttalelser. Det er vel en grunn for at slike saker kommer for en dag, og det er forståelig at Norske kvinner reagerer, men det understreker jo bare at Hanne Nabintu Herland sine uttalelser er korrekt.
  Nei, takke meg til ei god, varm, glad(!), takknemlig, ydmyk og sumpatisk jente. Dessverre er det ikke så mange av de blandt Norske jenter.

 18. Hensikten med å diskutere er vel å overbevise sin motpart om at ens egne argumenter er nærmest hva som faktisk er den rette virkeligheten. At du sier vi er uenig, er vel underforstått, ellers ville det vel ikke være noen diskusjon?
  Jeg er heldigvis mann, om mener derfor jeg kan opplyse bedre om hva faktisk menn mener generelt om Norske kvinner.
  At dere ikke tar innover dere kommentarer om temaet understreker vel igjen det faktum at Norske menn søker kvinner med andre nasjonaliteter, med andre holdninger til menn.

 19. Jeg har ingen tro på at jeg noen sinne vil kunne overbevise deg om at mine standpunkter er nærmere virkeligheten, eller en ønsket virkelighet, enn det dine er, Matador. Dermed kan jeg ikke se hensikten.

 20. At du ikke har noe tro på dine egne argumenter skal jeg ikke blande meg i, men at du velger å si noe på en blogg, for så og dra inn årene er jo litt merkelig.
  Jeg tror ikke Norske kvinner forstår menns stuasjon da Norske kvinners adferd har endret seg over lang tid, da i takt med likestillingskrigen og samfunnet for øvrig.
  Det blir som å kjøpe en ferdig tur-gått hund. Det er helt umulig vet jeg. Hunder må luftes hver eneste dag, selv om de ble luftet tre ganger i går.

 21. Det jeg prøver å si, Matador, er at jeg ikke gidder å diskutere med deg. Det er ikke bryet verd. Jeg synes du kan avholde deg fra flere kommentarer her nå.

 22. Hehehe! Det er kommet mange bra bloggposter i kjølvannet av den Herland-blemma, ja 😆

  Ellers lurer jeg jo på om jeg skal lære min kjære et nytt uttrykk, sånn at jeg kan få meg en bonuslatterkrampe innimellom…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *