Urtesalt, roser og klematis

Urtesalt, roser og klematis

rsz_urtesalt

Jeg har laget urtesalt i kveld. Brukte Alt godts oppskrift og lagde urtesalt av :

 • godt og vel 600 gram ferdig rensede urter,
 • 2 små paprika
 • to middelstore løk,
 • ca. 800 g havsalt.

Jeg brukte følgende urter:
Løpstikke, Bjørnerot, timian, oregano, litt salvie, masse gressløk og gressløkblomster, kruspersille (har for lite av den uten krus).

Nå står den strålende grønne smørja og glitrer litt av salt, og tørker på 50 grader i varmluftsovn med ovnsdøra på gløtt. Seint i morra kveld skal jeg begynne og sjekke stoda, men det kan godt hende at det ikke er skikkelig tørt før på torsdag.
Etter at jeg hadde fått urtesaltet i ovnen tok jeg og shaina kjøkkenet skikkelig…   🙂

Energien tok meg da jeg kom hjem i ettermiddag, så før jeg begynte på kokkeleringen gikk jeg over hagen foran huset med kantklipper (i særdeleshet rundt pallekarmene) og gressklipper, og deretter plenen i hagen bak huset. Jeg tok for meg rabarbraen og fikk fjernet ganske mange blader og stilker, samt store mengder blomstersstander.  Flotte blomsterstander, da! Så gjødslet jeg plenen og alle bedene og satte sprederen i gang. Jeg har vært og flyttet den en gang, og nå har det begynt å regne. Utmerket!

Den hvite klematisen ved uthuset blomstrer som bare det. Store, deilige blomster i trengsel blant rosa, hvite og grønne blader på Rødkattebusken, og jammen står det ikke en halvt utsprungen Sympathie-rose der og stråler også. I Hurdalsbedet blomstrer nå Hurdalsrosa, og Skjærsminen har digre knopper. En av de «frittgående» klematisene, altså de som står i småpottene sine og ennå ikke er plantet (*himler med øynene*), en blå en, blomstrer også.

Nesten alle nebbene er i full gang. Det er, helt klart, sommer.

5 kommentarer til «Urtesalt, roser og klematis»

 1. En fantastisk ettermiddag 🙂
  Kjente at energien din smitta, men når klokka har passert halv ett bør en vel roe seg 😉
  God natt 🙂

 2. Mulig jeg skulle prøve meg på det urtesaltet jeg også?
  Kanskje jeg skulle begynne med å shine skjøkkenet først..

  Men du beskriver en deilig sommerdag ja. Høres bare så flott ut.

 3. Takk for tipset, lurer på om ikke jeg også skal prøve meg på dette.

  Apropos «frittgående» clematis. Så heldig du er som bare har 1, her hos meg står det 7 på terrassen som har ventet lenge på å komme i jorda. Her om dagen måtte jeg til å få løst opp flokene fordi de hadde snurret seg i hverandre. Så nå står de sånn passe spredt rundt omkring til «spott og spe» – og flere av dem med sprekkeferdige knopper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *