Ho'a, ho'a, ho'aaaa! – eller historien om de seks slukørede kvins

Ho'a, ho'a, ho'aaaa! – eller historien om de seks slukørede kvins

Jeg har vært i Danmark med de fem andre. Ref. forrige post.

Vi ankom Hjørring midt på dagen på fredag, opplagte og pigge, med nykvesset Visa-kort, i utpreget kjøpehumør. Vi parkerte, og gav oss i kast med å forsere gågaten, hvor vi bemerket at det var merkelig lite folk, og hvorfor hadde de satt opp noe målseil-lignende nedover gaten?  Samtidig blinket vi oss ut den butikken, og den og den, og DER har de mye fint – juhuu!!  Vi var kommet i alle fall et par hundre meter ned over gaten før virkeligheten slo inn og det store Men slo oss…

Alle butikkene var stengt.

Alle butikkene var stengt fordi det var Danmarks grunnlovsdag. Det var til og med stengt i iskiosken, så hun som hadde gledet seg til is med alt, tilogmed guf, kunne ikke få tilfredsstilt lystene.

Nå har vi lært at man sjekker helligdager i land man skal på week end til før man booker turen. For øvrig fikk vi visst shoppet fra oss i går ettermiddag og i formiddag før retur til Hirtshals.    😀

Vi syntes forresten at de var umåtelig dårlige til å feire skikkelig med flagg og sånn i Danmark. Ikke hadde de pyntet seg, folk, og ikke tegne til noe særskilt med blomster eller noe, bare de seilene pga et gateløp de skulle ha.  Så, nå flagger jeg her i stedet.

0 kommentarer til «Ho'a, ho'a, ho'aaaa! – eller historien om de seks slukørede kvins»

 1. Ja, det er sånt som skjer…
  Vi var i Milano i påsken en gang, og så fant vi ut at vi skulle ta toget til Venezia en dagstur.
  Som sagt så gjort – og togbilletter var ikke noe problem. Det var til og med god plass på toget, så plassbilletter var visst helt unødvendig.
  Helt til vi skulle tilbake til Milano om kvelden… sammen med alle påsketuristene!
  Det ble en lang tur. Uten sitteplass, med en liten snelle på 5 mnd på armen. Jeg sto hele veien. Eneste gangen jeg fikk sitte var da jeg måtte ut på toalettet for å skifte på jentungen.
  Grusomt der og da – morsomt å tenke på nå… 🙂

 2. *haha* – det kom jeg på nå. I tillegg så hadde vi kjøpt oss en sånn svær karnevalsmaske. Svarte fjær i 100×30 cm.
  Tidi 🙂

 3. ÅH så dumt å komme med nyvesset Visakort til et land som feirer 17. mai da. Men jeg antar at andre ting veiet opp?

 4. Det anbefales veldig, Ellea! Men, bestill i god tid hvis du skal ha behandling.
  Ikke for det – det er aldeles herlig å «bare» benytte det som ellers er der også. Før du vet ordet av det har du badet i forskjellige temperaturer og vært i ulike badstuer (damp m/forskjellige urter og vanlig) i mange timer.

 5. Hvis det var noen trøst, så var det at den fridagen medførte lukkede butikker hele veien rundt, faktisk også en overraskelse for meg som bor her i København. Min bedre halvdel og jeg hadde nemlig leid en bil sånn at vi kunne få kjøpt nye dyner og handlet masse mat. No such luck! Mend det ser jo ut som om resten av turen var ganske så vellykket.

  1. 5/6 er altså ikke like langt framme i bevisstheten der som 17/5 her, skjønner jeg 😉

   Resten av turen var, ganske riktig, svært vellykket 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *