Åh – er det? … kan det være?..

Åh – er det? … kan det være?..

Ved rutinemessig sjekking av innholdet i vente-lenge-på-spiring-pottene mine (peon, trillium, allium) fant jeg i dag dette i en av peonpottene, hvor jeg har sådd frø fra akoens Paeonia sp., hvit med gult senter:

  Muligpeonspire  

Hva tror du ? ER dette en peonspire?  Åh, jeg håper veldig!

 

Så fant jeg en potte til, med en haug med spirer  –  hvor skiltet sier Lilium martagon – med sådato i desember 2007. Er det det, eller har en eller annen ugressbanditt tømt frølageret sitt i akkurat denne potta?  Med tanke på alle de herlige martagon-ene andre (særlig IK, tror jeg) har fått opp fra frø blir jeg pretty excited her nå  🙂

  Mulimartagonspire  

 

I rhoddisbedet er det for andre år siden planting blomster på bar kvist på denne her, som jeg ikke ennå har giddet å gjøre en innsats for å finne navnet på. Skiltene jeg laget da jeg plantet er selvsagt bleknet til uleselighet for lenge siden, så jeg må lete tilbake i gamle dagboknotater.
Edit: har lett. Det er en rhododendron mucronulatum. En dvergsort, som skal være svært hardfør.

dsc_0008

0 kommentarer til «Åh – er det? … kan det være?..»

  1. Rimelig sikker på at det er en peonspire ja 🙂 Ligner veldig på noe jeg har i et par potter her.
    Den Rhoddisen, er det en av dem fra «Det store rhododendron eventyret» for et par år siden? Lurer på om jeg har en av dem også, men jeg har ikke sett blomster ennå da. Kanskje ikke å forvente etter at den har stått i ei kasse i hele vinter, nesten uten jord. :-/

  2. Trine: ja, det er fra «eventyret». Jeg har hatt mine stående ute i Skogsbedet nå i 2-3 år, og de begynner å legge på seg og se litt sånn ‘ferdige’ ut selv om de fortsatt er veldig små mange av dem. I år skal de få gjødsel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *