En oppsummering – og en strime av håp

En oppsummering – og en strime av håp

Man kan ta for seg i alle fall fire svært sentrale områder når det gjelder feiring av denne høytiden nå på våren:

Påskeværet: forventingene var svært lave. Meldingene har vært såsomså. Ikkedestomindre har vi vært på terrassen og i hagen i lange stunder av gangen, og jeg har 2-3 ganger i løpet av disse dagene vært innom badet og påført litt faktor 20 i fjeset. Vintergråheten er erstattet av en mer gyllen nyanse. Det er ikke verst.

Påskematen: Aldeles utmerket, om jeg får si det selv. Både det jeg har laget selv, og det andre har laget til meg. Masse god vin, og…  Kjempehyggelige folk, og…

Påskekrimmen: Vi så en typisk Poirot (gods på landet og damene er superlekre (med fantasisk make up) og superbitchy bortsett fra heltinnen – som gjerne er litt bomsete og smånervøs, men eiegod, og mennene er noen fjotter uten synlig ryggrad de fleste av dem unntagen den lokale politimannen som unntaksvis kan samarbeide med vår helt på sitt heller bondske vis. P har alltid en assistent, denne gangen i form av kv. forfatter m/kynisk livssyn), typisk kvalitetsmessig utført og absolutt severdig. Dessuten så vi 2/3 englebarn i starten av påsken. Nokså motbydelig sak. Men, bra.

Påskemarsipanen: fikk jeg altfor lite av.

* * *

Tilværelsen her i boligområdet vårt er også sånn nabomessig bra i rute. I år, som alle år, har minst én nabo fått for seg at Skjærtorsdag virkelig er dagen man bør holde på i 5-6 timer med vinkelsliper og kappsag. Jeg gir meg ende over – jeg skjønner ikke hva folk tenker med!

* * *

Ellers har jeg lyttet på brokker av god musikk på YouTube. Ingen kirkeligheter eller annen kultur på mig.  Bortsett fra boka jeg holder på med, da; “Den trettende fortellingen”.  Jeg liker den.  Jeg forsøkte å finne igjen noe av den musikken jeg har hørt på. Det klarte jeg ikke, men dette er jo verd å høre på, det også:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=r9LCwI5iErE]

* * *

Håpet knytter seg til status på fysisk form og manglende treningsiver de siste 2-3 ukene. Jeg var overbevist om at alt av styrke og kondisjon var forduftet fullstendig. I ettermiddag har min kjære og jeg imidlertid fartet rundt på skogsstiene rundt her i en times tid, til dels joggende, og jeg merker meg at jeg ikke er så skrekkelig ute å kjøre som jeg hadde trodd. Mer skulle det ikke til før glad forventningskurve fikk en mye brattere stigning. Hurra!

* * *

I morra er det den berømte skjorta og lefsa igjen. Helt ok. Nå har jeg snudd døgnet mer enn lenge nok for denne gangen   😀

0 kommentarer til «En oppsummering – og en strime av håp»

 1. Høres gjenkjenbar ut den påsken din, det meste inkludert.
  Poirot er fin, men dagens episode må da være satt sammen av flere av bøkene….???

  Et lite problem mht havrelefsa i morgen tidlig. Når man har snudd døgnet er det ikke så lett å få noe særlig søvn natten før jobb. Sukk. Så er man stuptrøtt i morgen kveld antagelig.
  Men så er det vår da, så da går jo alt så mye enklere!

 2. Påskeaften har en nabo funnet ut at tiden er inne for å sjekke om motorsagen funker i år, også. Det gjør den til gangs. Opptil flere timer.

  Føler meg en smule rund etter påskens gode mat og drikke;D

 3. Tordenlill: joda, så absolutt 🙂
  Christine: jepp, helt ødelagt i morra kveld.
  Solfrid: Rund? Jeg har – som jeg pleier i alle sånne feiringer over flere dager, lagt på meg 5 kg bare i ansiktet (i likhet med Lillemaud Vonlausbråten, stakkars).

 4. Helt enig med deg…..jeg likte også den trettende fortellingen:-)

  Her i nabolaget har alle heldigvis hatt vissheten om at bråkeredskapene deres virker og derfor ikke hatt behov for å teste dem i løpet av påsken:-)

 5. Nå får jeg nesten dårlig samvittighet som var ute med min motoriserte krokodille i går i et par timer. Men ikke før i går, da. Alle helligdagene holdt jeg meg til å gaule og synge 😉

 6. Nja, – i går var det vel helst en vanlig søndag / fridag slik jeg ser det. Du har nok stjerner i boka tidligere i påsken, så hold deg til «nesten» ifht samvittigheten, du 🙂

 7. Vi ble spart for bråkete naboer – høydepunktet var luftambulansen som passerte påskeaften. straks satt jeg og far klistret til hyttevindu for å regne ut hvor det landet… Det ble forøvrig lite påskemarsipan, men nå er den på salg så det tar seg nok snart opp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *