Et bed igjen – og en påminnelse

Et bed igjen – og en påminnelse

Jeg orker ikke være så innmari pirkete med bedrenskingen i år som jeg har pleid å være før – hvor jeg nærmest har ligget med pinsett og fjernet absolutt alt av dødt løv. Det er det altså ingen vits i å gjøre. Derimot er det vits i å luke på sin ryddeferd, så det har jeg gjort. Skogsbedet, “Det store staudebedet”, Trappebedet, Tungebedet, Tunbedet, Hostabedet, Bergbedet og Hurdalsbedet er ferdigrenset godt nok. Rosebedet gjenstår, og roseklippingen.

Dermed kan jeg gjøre meg ferdig med den “verste” hagejobben i morra. Så er det sjauen med å lirke min kjære med på Plantasjen for å anskaffe tilstrekkelig med billigjord til at jeg kan få fylt på “her og der”. Det siger i bedene mine, og særlig Skogsbedet har alt for kompakt jord.

Når man går sånn krumbøyd og rydder og rusker, er det fort at blikket blir så innstilt på kvist og kvas og tørre blader, at man (i alle fall jeg) glemmer å se det fine nye. Påminnelsen er altså: jeg/vi må huske å se det fine!

  DSC_0044  

Carex pendula viser livstegn likevel. I disse dager er det tilstrekkelig å vente et døgn på endringer  😉

  DSC_0037  

I mine små pauser har jeg stolhaget en smule, og så har jeg tatt bilder. Prøver meg fram med det nye kameraet.  Mye å lære. Et eksempelmotiv:

DSC_0049 DSC_0050 DSC_0051
DSC_0052 DSC_0053 DSC_0054

Jeg vet hva jeg gjorde, men ikke helt hvorfor det ble som det ble, så her må det leses detaljer for bildene – og manualer og sånn.

Denne Heucheraen er bare såå lekker, synes jeg:

  Heuchera110409  

 

-og den mellommørke Helleborusen klinger bra sammen med den tidlige irisen.

  DSC_0067  

0 kommentarer til «Et bed igjen – og en påminnelse»

 1. Jeg har mer greie på stoler enn på slike bed som krever stell. De stolene så henrivende deilig ut. Lekker farge. Så de var veldig fine. Ja, jeg ser det fine 🙂

  1. Og så har jeg bursdag snart! Kanskje får jeg sånn stol for da? Kanskje jeg skal hviske det til en jeg har i huset? Så kan han kjøpe to når han først er i gang, liksom.

 2. Er det ‘Encore’ eller ‘Caramel’? Turte ikke prøve min ‘Encore’ ute i vinter, ‘Caramel’ dør jo bare man ser hardt på den…

  Blander du billig-jord og prydbark 50-50 siger det ikke så ille og hjelper på strukturen etterhvert. Har samme problemet her, leirjorda sluker absolutt alt.

  1. Jeg mener det må være ‘Caramel’. ‘Encore’ har jeg ikke hørt om før. Jeg er ikke så tverrsikker på navnene på plantene mine lenger, som jeg pleide å være 😳

 3. Nydelig heuchera! den kan du jo ikke unngå å legge merke til ;), flott med irisen og julerosen som samboere også. Stolhaging og nyting av alt man har plantet er visst også en del av det hele, men litt for lett å glemme oppi alt som «må» gjøres, flyttes, deles osv osv…
  Her er på langt nær alle bed ferdigrensket, men jeg har ihvertfall begynt, påskeværet (pøsregn:( ) på disse kanter innbyr ikke akkurat til hagekos

  Ha en vårlig og flott påske videre! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *