En tilværelse på alle fire

En tilværelse på alle fire

Den tilværelsen begynner nå og varer en måneds tid, før jeg er over det hele, tenker jeg – skal jeg bruke ettermiddager etter jobb.  Hvis jeg da ikke får en super helg. I dag har jeg ryddet tre bed for bl.a.  planterester fra i fjor, eikeløv, bjørkeløv,  bjørkekvister, løvetann, kveke, liljebiller, stein og mjølke.  Det er godt å være i gang. Jeg fikk prøvd ut den nye «lukekrakken», og det var jo en kjekk sak. 

Anemone blanda er på vei opp, og blomstrer snart.  Dicentra cucullaria har lagt på seg. Rødveisen fra IK også.  Alt ser ut til å være bra intakt, ikke minst Campanula glomerata, som snart fortjener tilnavnet satanicus. Jeg vet at den der er tilegnet ugressklokka, men fyttikatta, den glomerata-en er over alt!

Et lite situasjonbilde. Når man blir litt stiv i ryggen, hjelper det å løfte blikket og smile litt til klosterklokka (Leocojum) som jeg hadde glemt at jeg har plantet der  🙂

vaararbeid

0 kommentarer til «En tilværelse på alle fire»

 1. Fint perspektiv på klosterklokka!
  Egentlig burde en plante noen litt høyt i en skråning, de er så blyge og så vakre fra undersida. (Jeg ser nok den lekre Heucheraen i forkant, men er så misunnelig at jeg lar være å kommentere den.)

  Jeg hadde ei tilsvarende økt i feriehagen i går. Er det ikke en vidunderlig måte å bli støl på? 😉

 2. Ei fantastisk flott tid no framover. Utruleg godt å begynne å reinske i beda igjen.
  Eg tok meg av Peonbedet på laurdag.

 3. Berit: hadde jeg hatt en skråning, så…sukk
  (Jeg skal heller ikke si noe mer om den Heucheraen, som virkelig er strålende deiliglekker og delikat og fristende. Moahahah 😆 )

  Hajal: peonbed, ja. Det hadde vært en tanke. Her står de sammen med alt mulig som blir rusket kraftig i, og blir vel forstyrret i overkant av det de egentlig liker.

 4. For ei som har en verandakasse og en skråning full av ugress er det skikkelig fristende å lese bloggen din. Begynner å føle meg mer og mer moden for hus med hage, men får vel vie meg til skråningen så fort den blir snø-fri. Har du et tips til noe som vokser villig og sprer seg lett, og kveler alt ugress på sin vei??

 5. Hei, Sigrid! Fint at jeg kan friste deg, det liker vi hagegale 😀
  Hva skal du dekke skråningen med? Janei, Lamium, kanskje?
  http://images.google.com/images?source=ig&hl=no&rlz=1G1GGLQ_NONO279&q=lamium&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

  Min erfaring er at Lamium sprer seg kjempefort, men ikke er helt håpløs å luke vekk. Fint med vårløk stikkende opp. Uansett: luk skikkelig før du planter nytt, ellers blir det bare et Sodoma av altmuligrart.
  Sjekk http://www.hagegal.no/hagefora. Der finner du mye god info.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *