0 kommentarer til «C for clematis»

 1. Blomster er alltid kjærkommen – også på bokstaven C. Clematis er en vakker plante og litt company – er det jo alltid kjekt å ha. Ingen som synes det er greit å være alene hele tiden.
  Gleder meg til det begynner å spire og gro ute og vi kan høre insekter summe….
  🙂

 2. Nydelig Klematis 🙂
  Alle mine 4 klematisar har fått flotte skudd allerede.
  Herlig vår – bortsett frå den svartens snøen som dalar ned akkurat no – isj.

 3. Jeg skal prøve meg på Clematis i år. Oppover et par av stolpene under altanen. Selv med min fingre uten en antydning av grønt. Jeg tror det skal gå bra 🙂

 4. Da må du passe på to ting, Vibeke. Nei, forresten – tre ting:
  1) Plant dypt. En god del av stilken kan være med i plantegropa.
  2) Gi godt med mat, type kukompost, med i plantegropa, og vann godt!
  3) Klipp ned planten når du har plantet.

  På denne måten får du ingen blomster i år, men til gjengjeld har du større grunn til å forvente kraftigere, sunnere og mer rikt forgreinet og mer blomstrende plante neste år.
  Lykke til 🙂

 5. Nr 1 og 2 var greie, og til å forstå. Men nr 3? Ja, ja – når du sier det så. Jeg har jo lyst på blomster i år, men jeg skal være tålmodig. Det skal jeg!

 6. Det er hardt, men sant 🙂 Planten bruker da hele dette årets sesong til å lage masse nye røtter for å lage nye greiner til å erstatte de du tok med. Mer robust rotnett = sterkere og sunnere plante.
  Klipp over 2-3 knopper eller deromkring.

  Skulle du forresten få visnesyke på planten, så klipp vekk det brune, og fortsett å stelle planten som om intet var skjedd. Også om du ikke ser noe til den på et par år. Plutselig kommer den igjen. Man skal holde på en stund før man gir opp en clematis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *