Det begynner så smått å rykke i hagegal-genet

Det begynner så smått å rykke i hagegal-genet

Jeg har kjøpt frø, ser du.

Chili og tomat må i jorda litt svint hvis det skal bli til noe, og så må jeg få tak i de gode agurkfrøene. 

Da jeg hadde avgårde chilifrø-bestillingen til Thompson & Morgan tidligere i vinter slang jeg med et par poser med antirrhinum (Bronze dragon + axiom series mixed), og  stock – eller matthiola incana (appleblossom), samt en hvitblomstrende staudesalvie (sclarea var turkestanica alba), og noen urlekre blomstererter (fragrant ripples)   😀

Planen er å så svært lite i år, siden jeg har lyst til å se hva jeg kan få ut av det jeg allerede har i hagen, flytte på ting og sånn, og kanskje plante thuja, som jeg har en arbeidshypotese om. Vi får se hva som skjer når jeg tar fram jordsekken og setter i gang drivhussesongen og alt der der. Det er rart med det…..

Jeg ser at tulipantuttene dytter seg opp av bakken der snøen trekker seg unna, og at Forsythia har lubne knopper, Tysbasten også. Det er nummeret før det er vår. Mars er vår, samme hvor mye snø det er.  Skal forresten til Oslo søndag kveld/mandag, og lurer på om jeg klarer meg med vanlige utesko eller om jeg må trå til med noe skikkelig solid, noe. Får se om jeg finner et webkamera et sted, eller kanskje du kan gi et tips, du?

Jeg har begynt på «Tilbake til Riverton». Liker stemningen i den, -det ser ut til å være en god fortelling. Jeg kroer meg ved å lese skjønnlitteratur med god samvittighet, og den skal være med på Oslobussen!

0 kommentarer til «Det begynner så smått å rykke i hagegal-genet»

  1. Jeg har også fått paprikafrøene i jorda. Nå som jeg har drivhus kan slike ting sås tidlig og det har vi vel ingen ting imot.

  2. Her sås det helt minimalt, men de få tomatsortene bør jeg vel få i jorda snøggast råd, ja. Takk for påminnelsen.

    Og, ja: Mars er vår. 😀

  3. hehe, jeg fant akkurat endelig igjenn frøboksen min jeg, så nå er jeg spent på hvor lenge min «skal ikke så så masse, og i allefall ikke stauder» innstilling holder… Det er så vrient å velge vekk fine ting 😉

  4. AltGodt: mnei, -det blir nok for hektisk denne gangen. Kommer inn ved leggetid i kveld, og løper nokså direkte til bussen etter møtet i morra. Skal være på ARK nede i byen.

  5. Ja jeg tenker hvert år at nei i år skal jeg ikke så alt for mye tull. Men så blir det som det blir. Ja ja.
    Oslo er vel snø og slaps det også. Eneste som duger er Ilse Jacobsen. 🙂

  6. Tomatene skal sås 22/3… Da har jeg kommet hjem. 😉 Fjorårets «suksess» med «spire mens jeg er borte» skal ikke gjentas. Jeg får heller bole dem. BM – skal heller ikke så mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *