Un parfume d’Ailleurs & Fleurs

Sist – altså første gang –  jeg var innom Heaven Scent fikk jeg med en bitteliten, firkantet, supersøt prøveflaske av denne duften, som kommer fra The Different Company. Navnet oversettes til engelsk som “of flowers and beyond” og er inspirert av en fransk hage. Hagetradisjonen i Frankrike tilsier visstnok at naturen legges inn under menneskets vilje, selv om company-et også snakker om assosiasjoner i retning av lovsanger til jomfruens renhet og naturens tilbøyelighet til vellyst. Tja, –en tanke tvetydig, kanskje?

Notene er oppgitt til å være: bigarade og petitgrain (oljer/ekstrakter av blomster og knopper fra en type appelsintre eller beslektet), neroli, mandarin, sambucus extract (svarthyll) , star anise, linden, tuberose, hazelnut flower, plum, musks.

bigarade hazelnutflower linden
 
musk neroli plum
sambucus staranise tuberose

 

Jeg føler at jeg er litt lærling i duftenes verden for tida. Det å lese om duftnoter og prøve en duft flere ganger, sånn litt og litt, gjør faktisk nesa stadig litt mer finstemt. Som med vinsmaking.

Dagens inntrykk etter å ha hatt duften på håndleddet i noen timer, er at jeg kjenner mykfriske sommerdufter, om det går an å bruke et slikt ord som ‘mykfrisk’. Limeassosiasjoner – det er nok lindeblomstene, noe litt bittert, men veldig tiltalende – som jeg tror må være appelsin og hyll. Anis…ja. Mykheten antar jeg har noe med muskene å gjøre.  Jeg merker at nesa må borti håndleddet i ett kjør, og nå – etter noen timer – er duften pudret, ren og søt med en lett syrlighet.

Flasken er i firkantet, rosatonet, tungt glass (krystall?), og er etter mine begreper veldig fin. Jeg har sansen for slike rene linjer (selv om jeg kan gå av skaftet av langt mer barokke kunstferdigheter også. Sånn er det når man bare vil ha alt!) Jeg satte inn bilde av den, men en nærmere kikk på TDCs sider fortalte meg at det motsetter de seg på det mest bestemte, så du får ta en kikk via lenken lenger opp i denne posten  🙂

 

Dette er absolutt en duft som skal inn på min (etterhvert noe lange) ønskeliste.

 

Artikkel om både denne duften og andre fra TDC hos Perfumeshrine, som jeg oppdaget i dag, takket være Sol  🙂

Be Sociable, Share!

No comments yet to Un parfume d’Ailleurs & Fleurs

Jeg blir glad for kommentarer :-)

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

februar 2009
M T O T F L S
« jan   mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Arkiv

Dagens duft

Siste kommentarer