Et par prøver og en bestilling

Et par prøver og en bestilling

Jeg husket plutselig alle de deilige parfymene jeg gav bort for noen år siden.  Jeg kan ikke helt ha forstått hva jeg hadde. Vel, det nytter ikke å gråte over spilt melk, – i alle fall ikke når man kan kjøpe en ny flaske   😀   – så jeg har scannet gjennom noen nettbutikker, og i dag fant jeg «Y» fra YSL  til $32 hos Fragrancenet.  Da slo jeg til, og nå gleeeder jeg meg!

Innom parfymeri i andre ærend etter jobben i dag. Husket formaningene fra «Alt godt», så jeg spurte vakkert smilende om det fantes noen spennende prøver hos dem.  De presterte en stram geip, som skulle forestille et smil, kanskje, men grov fram prøver på «The one» fra D&G og «Absolutely irresistible» fra Givency.

«The one» skal ha toppnoter av mandarin, fersken, bergamott og lyche. Jeg får erteblomst i min nese, pluss muligens lyche når jeg tenker på smaken av Bols lyche. Middelnoter skal være jasmin, muguet (?) og madonnalilje, og her var det eple som først var min assosiasjon. Kanskje jasmin?  Basisnotene er oppgitt til vanilje, ambra, musk, vetiver og plomme.  Jeg kjenner tydelig musk, vanilje og noe tre/røykaktig.  Den dufter snilt og godt og ikke overveldende, sitter ikke lenge på min hud, later det til.  Ikke en duft jeg vil anstrenge meg for å få i hus.  Fin flaske, men det er ikke nok. 

«Absolutely irresistible» skal ha noter av rose, jasmin, pepper, patchouli og røde frukter. Den begynner aldeles overveldende og voldsomt. Jeg får assosiasjoner til billig vaskemiddel for wc, kanskje gin?  Så gir den verste punchen seg, og det går over i det jeg kan kjenne igjen som rose og jasmin. Nå etter en god halvtime er den fortsatt intenst søt toppnote-kraftig, og den ‘woody’ kvaliteten som loves på pakningen er der ikke for meg ennå. Jeg kan vel – hvis jeg legger godviljen til – tenke ‘sommerduft’, men ikke til meg. Altfor kraftig, nesten på hodepinenivå. Høy, langsmal, firkantet med ‘twist’, rød flaske med bling nederst på flaska og nederst på korken.

0 kommentarer til «Et par prøver og en bestilling»

  1. Hehe – gliste godt av beskrivelsen din fra butikken! Den var kjent! Skulle tro det var av egen lomme de gav ut prøvene! (og i en parentes kan jeg jo si at et herværende parfymeri ga sine ansatte beskjed om å ikke dele ut prøver – de skulle deles mellom de ansatte to ganger i året..!)

    Lykke til!

  2. Hmmmmmm…..har aldri skjønt hva vinkjennerne snakker om…..og dette skjønte jeg ikke noe særlig av heller. Så jeg er hverken vinkjenner eller parfymekjenner:-)) Jeg falt for Marc Jacobs for noen år siden, dvs det var min kjære som kom med den til meg, og jeg falt. Etter det har jeg holdt meg trofast til den.

  3. Noen er trofaste mot én duft år ut og år inn, slik jeg til dels gjorde før, og andre flagrer begeistret fra blomst til blomst, -slik jeg gjør nå. Hovedsaken er at man trives 🙂

  4. The one brukar eg ofte, det er min «mannemagnet». 😀 La gemalen sniffe, kanskje han likar den? Absolutely… er det tydelegvis flust av prøver på i butikkane for tida. Den ga ikkje meg mykje, nei. Fordelen for min del var at den vart fort borte… 😆

  5. Men ein annan ting: Du står der rett framfor dei, og dei har allereie ekspedert deg og danna seg eit inntrykk av kven du er (vonaleg), kvifor kan dei ikkje gjere seg såpass føre at dei grev fram prøver på dufter dei trur du kan like, i staden for søte mainstream fruityflorals? Herregud, ikkje mykje profesjonalitet, nei.

  6. Ja, i følge folk som har greie på det lyg eit gjennomsnittsmenneske ca. 17 gongar i døgnet. Eg trur damer i parfymediskar brukar opp andres kvote. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *