Alvorlige og Viktige Ting

Alvorlige og Viktige Ting

I dag: foundation.

Jeg har jo tidligere delt min spenning og begeistring over mineral-make up, og jeg er fortsatt glad og fornøyd med det alternativet, men – det har dukket opp et men: concealer/foundation i mineralutgave nær øynene (under øynene) er ikke spesielt flatterende på hud som ikke lenger er under 40 for å si det slik.  Et kritisk blikk  i speilet har ledet til den ubønnhørlige konklusjon: et tørt, slitent, rynkete inntrykk. Huff, ikke bra.

Nå har det seg slik at en gang jeg var innom et parfymeri her i nærområdet fikk jeg med meg en prøve på en foundation fra Chanel, nærmere bestemt «Vitalumière», som jeg oppdaget at jeg måtte være fornøyd med, siden jeg brukte – og brukte opp – prøven. Den kommer i to utgaver, én i pumpeflaske og én i krukke, sistnevnte er ‘rikere’ i konsistensen enn førstnevnte, og det er altså krukka jeg til syvende og sist har anskaffet. Den er – hva skal jeg si – myyyk og smidig og veldig lett å ta på. Jeg tar den opp av krukka med spatel, og påfører den med fingertupper og/eller en flat foundationbørste. Gir ikke denne tette melfølelsen, hvis du skjønner hva jeg mener. Dekker akkurat passe, slik at jeg slipper ‘maske’, og funker helt fint nær øynene.   Jeg bruker flytende concealer fra Clinique i en sånn derre ‘penn’ med børste i enden til steder som må ha litt ekstra. Så  ‘fikserer’ jeg med transparent, fast pudder påført med tykk pudderbørste (poudre universelle compacte).  Sluttresultatet er veldig jevnt og pent, overhodet uten å se ut som en maske, og føles framfor alt like smidig og behagelig som med mineral. Forresten, den har også spf 15.

chanelfoundation

 

I dag la jeg make up i åttetida, og nå – etter en dag i en varm forelesningssal, ser huden fortsatt helt ut som den gjorde i dag morges – uten at jeg har tilført noe mer pudder eller noe. Det synes jeg er bra    🙂

Mineral-make up tenker jeg at jeg kan ha glede av på tider av året hvor jeg ikke tørker så ut i huden, og som supplement til Chanel – feks blusher og bronzer.  Jeg bruker blusher fra Everyday minerals nå, og det fungerer selvsagt helt ypperlig.

Slike produkter som dette er dyre å anskaffe, og jeg vil virkelig slå et slag for dette med å be om prøver, så man får sjekket ut om produktet funker for en. Hvis det ikke finnes ferdiglagde prøver fra produsent skal ethvert parfymeri med respekt for seg selv ha småkrukker til å lage prøver i.  Jeg vil berømme parfymeriet hvor jeg har vært «et par ganger» nå (Solo i Arenasenteret i Arendal), og møter en service som selvsagt fører til at jeg kommer tilbake. De overdrysser meg med generøse prøver på både det ene og det andre, og det liker jeg jo   😀

Vel – jeg håper, som de pleier å si på jålevideoene på you tube, at dette har vært til nytte for deg  😉

0 kommentarer til «Alvorlige og Viktige Ting»

 1. Fordelen med «tenåringshud» er at man ikke merker dette – ulempen med «tenåringshud» er at man i midten av tredveårene ennå har kviser… 🙁

 2. PS – glemte å si at dere har lokket meg utpå glatta også… Prøver og «nogo attåt» fra EM er bestilt. Nå er jeg på jakt etter gode koster… 😀

 3. Gode koster. Håhåjaja. Jeg kan lage en post om det også, jeg. Jeg har kjøpt noen fra Coastal scents. Og så har jeg kjøpt noen andre. Og sånn.

  Det er moro å lokke andre ut på glatta, synes jeg :mrgreen:

 4. Har du prøvd ID mineral foundation? Helt utrolig!!! Krever litt teknikk men er verd det. Ikke noe lag som ligger utenpå og virker helt naturlig.

 5. smgj; jeg er er nuh snart 44 – kvisene dukker opp fremdeles. Samtidig plages jeg veldi gmed tørr hus på enkelte steder i ansiktet. Kjipt.

  Nå er jeg ikke inne i koster. Er det så stor forskjell? *uvitende koster*

 6. Stooor forskjell på kostar, ja! Eg brukar Body Shop sine, dei er ikkje billigast, men dei er veldig mjuke og fine, og lette å bruke. Dei er syntetiske, altså ikkje nappa ut av pelsen på dyr.

  Eg brukar mineralmakeup, men eg har det ikkje under augene, der brukar eg berre ein La Prairie concealer. Den er fantastisk, gir eit lite skimmer, og gjer at eg ser våken og klar ut. -Og det skal ein del til, faktisk! 😀

  1. Så pussig! Ja ikke det du skriver, da, og jeg bruker Cliniques 38 graders og omgår hele problemet, jeg også, men hvorfor vises ikke kommentaren din ute i bloggen?? Mystisk. Kan det har noe med dato å gjøre, forresten? Sjekke.

 7. Mineralmakeup krever tette, myke koster som absorberer produktet. For løse eller stive koster gjør at produktet havner alle andre steder enn det skal være. I og med at dette er oljefrie produkter tilfører de ikke fuktighet så flassing og tørr hud blir framhevet (som med alt pudder). Peeling må til og det er lurt å ha tuben i dusjen, men ikke overdriv peelingen på vinteren. Bruk den der det trengs. Concealer blir, som det meste annet, litt mer vrient å bruke etterhvert. Bruk lette, fuktige produkter med lysnende effekt, ellers ender det med at rynker blir fremhevet. Vanlige «kviseconcealere» egner seg ikke i øyenpartiet. Og husk å sjekke resultatet i dagslys før man vandrer ut i verden 😉

 8. Dette var en interessant post, Britt Åse. Jeg fikk et lite behov for å dele mine erfaringer også…
  ID formulations mineralfoundation er kjempebra, har brukt den noen år, men jeg må faktisk si at foundation’en fra EM var like god, og mye billigere. Så jeg kommer til å kjøpe en større derfra.
  Når det er sagt, ID og MD produkter har jeg i det siste kjøpt fra USA, ca 1/3 av prisen her hjemme. Aporopos peeling, anbefaler virkelig Daily peeling pads fra MD Formulations. De inneholder AHAsyrer, tror jeg, og huden min har faktisk blitt kjempeglatt og flott etter at jeg begynte å bruke disse. 30 stk koster 550;- i Norge, ca 170,- gjennom dette firmaet:

  http://stores.ebay.co.uk/Midwest-Sales

  De har masse flotte produkter, jeg har ikke betalt toll for noe herfra(de setter ned verdien på pakkelappen)så det er et kupp. Kjøpte hudpleieprodukter her om dagen for 700,- som jeg ville betalt 2250,- for her hjemme.
  Anbefales!

 9. Bare nevner at foundationkosten (Kabuki)fra ID er veldig, veldig god, koster rundt 400 i Norge, her 170.

 10. Hei, jeg har tenkt litt på det samme, mineralpudder kan fort bli litt tört og rynkete nå på vinteren. Nå har jeg, alderen til tross, fortsatt lett for å bli blank på nesa. Og akkurat på det området synes jeg alltid at mineralpudder «funker» mye bedre enn flytende foundation. Hva er din erfaring, synes du at Chanels Vitalumiere klarer nesa også 😉

 11. Det tør jeg egentlig ikke uttale meg om, siden jeg går over hele fjeset med en kost med fast pudder på. Men, jeg har ikke tatt på noe mer av noe som helst siden i dag morges, og nesa er ikke helblank i det hele tatt – ikke helt matt heller, forresten (kryper sammen over speilet med ryggen til kollegene…) – helt normal, kanskje?

 12. Innhent prøver først, er mitt innstendige råd. En sånn foundation koster over 400 penger, og det er vel mye å betale for feilkjøp, mener nå jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *