Bibelske proporsjoner

Bibelske proporsjoner

Jeg lagde jo kokosmakroner i går (jeg er glad for å kunne konstere at prøvesmaking i kveld bekreftet gårsdagens inntrykk, -joda, de er gode!). Av 5 eggehviter osv. Dermed hadde jeg 5 eggeplommer liggende i en skål. Jeg har sett en dame lage majones på BBC i det siste, så jeg tenkte at det var jo en strålende ide å bruke eggeplommene til det. Siden damen på tv lagde en bra skål mayo av 1 eggplomme delte jeg mine 5 sånn ca. i to, og gikk i gang.
For å si det slik; -det blir veldig mye majones av godt og vel 2 eggeplommer og en halv liter olje. Jeg betraktet mitt verk og besluttet å være realistisk, så jeg fylte en krukke med lokk, og kastet resten, mens min indre husmor strittet frenetisk i mot. Kokeboka påstår at hjemmelaget majones holder seg ca. 4 dager i kjøleskapet i krukke med lokk. Da ligger det an til at jeg kan kaste mesteparten rundt nyttår. Jaja, sånn kan det gå.

Jeg brukte forresten en god teskje Dijon-sennep, 2/3 ss hvitvinseddik, nykvernet pepper, 2-3 klyper salt og noen gode spruter med frisk sitronsaft. Majonesen ble god, den.

0 kommentarer til «Bibelske proporsjoner»

  1. En ting er å kaste en masse eggeplommer, men en halv liter olje! Tenk på all den sikkert gode oljen bortkastet… Du kunne ikke ha delt ut majones da i disse juletider? Det hadde sikkert vært mange som hadde vært glad for hjemmelaget majones!

    Jeg er ikke så glad i det selv, men gubben er gal etter det. Han er irritert på seg selv hver gang vi reiser til utlandet og han glemmer å ta «ordentlig» majones med seg.

  2. Fire dagar syns eg var veldig strengt. Eg har hatt aioli i kjøleskapet iallfall i to veker, og det har gått heilt fint. Så lenge det er så lufttett som mogeleg og du lagde den med friske egg…

    Alt godt, G

  3. Jeg vil jo tro at dette er en av de tingene som sier fra i form av uutholdelig stank når den begynner å bli uspiselig? Inntil da er den sikker ok å spise hvis det er blitt håndtert og oppbevart forskriftsmessig. Majones kan være grobunn for stafylokokker – som ikke nødvendigvis gir usmak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *