Adeste fideles – et minne

Adeste fideles – et minne

HildeG deler ‘Adeste fideles’ med oss i dag. Gå inn til henne og hør! Det er en fantastisk flott melodi, med et arrangement som gir stemning rett i sentralnervesystemet.  Jeg lover.

Da jeg hørte den nå, kom jeg på en opplevelse jeg hadde for noen år siden.

Det var firmafest i min kjæres daværende dotcom-selskap, og vi hadde tilreisende hippe it-folk fra Oslo. Sånne blaserte utelivsfolk du vet. Det var båttur og det var fest og moro hele dagen, og om kvelden samlet vi oss i et lokale hvor noen hadde tenkt ut at karaoke kunne være en fin ting. Vi hadde et digert anlegg og en kolossal tilgang på musikkfiler / tekster.  Alle som hadde lyst kunne velge hva de ville, og etter en lengre stund med pop-og-rock gikk Torunn og jeg til aksjon og fant fram Adeste fideles. 

Det underlige skjedde, at da forspillet tonet gjennom rommet og Torunn og jeg stilte oss opp med mikrofonen som forsangere, så reiste altså hele forsamlingen seg – blaserte and all – og sang alle tre versene (med undertegnede på den deilige diskanten – jeg hadde drukket såpass med vin at jeg turte- fnis!)  av fullt hjerte og med stråleglans i blikket.  Det var helt uventet og en av de mektigste musikkopplevelsene jeg har hatt.  God musikk kan nå inn til alle og skape øyeblikk av magisk fellesskap. Sånn er det heldigvis, og takk for det!

0 kommentarer til «Adeste fideles – et minne»

 1. Det er riktig:

  Å, kom nå med lovsang
  jordens kristenskade
  Å, kom nå med lovsang
  til Betlehem.

  Kom for å se Ham
  kongen i en krybbe
  «Kom tilbe ham, Guds under»
  Vår herre Krist

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *