Kunnskap i et bilde

Kunnskap i et bilde

For ganske lenge siden ga Randi meg en utfordring. Jeg skulle finne et bilde med et motiv som sier meg noe om kunnskap, og poste det.  Siden har jeg grublet og grublet, og lett en stund i alle bildene mine – som jo hovedsakelig forestiller blomster…

Men – de to bildene jeg har bestemt meg for å vise er på sett og vis sammenvevd med dette med blomster, i alle fall planter, for det handler om vin. Eller, rettere sagt – om kunnskap om vin. Om jordsmonn og mineralforekomster og vannforekomster, dreneringforhold og stein og sand og grus, og kalk eller surt, om himmelretninger og nedbør. Å vite hvordan disse forholdene skifter fra sted til sted innenfor samme bygd der du bor, og kunne utnytte forholdene til din fordel, slik at når du planter vinstokker, steller dem, høster til rett tid og lager vin, så blir den god!  Det er en type kunnskap som gjør meg stille og andektig.

Her ser du på det største bildet oversikt over et område i nærheten av landsbyen hvor vinfabrikken Freixnet ligger. Vi besøkte en vingård som heter Castell Roig – som ikke leverer til Freixnet, men ønsker å lage noe med mer karakter -, hvor mannen som driver gården holdt et langt foredrag for oss om de ulike åkerlappene og deres egenskaper, og hvordan vinen blir fra den ene og den andre.  Det andre bildet viser (markert) Castell Roigs «innmark».

Han lagde gode viner  😀

bilde-060

bilde-061

0 kommentarer til «Kunnskap i et bilde»

  1. Jeg lurer litt på om ikke jeg har vært der, jeg…Er det en times biltur fra Barcelona?
    Men der jeg var snakket de mye om økologisk vindyrking, og vinen var fantastisk(selvom jeg ikke er så glad i de spanske, generelt)Det kan selvfølgelig være en av de andre mange vingårdene i området.

    Forøvrig lager jeg tomatsausen din, for 3 dje gang eller noe sånt til 40 års laget jeg skal ha i helgen. Alle rettene er inspirert av andre, og jeg skal huske å kreditere deg når jeg forteller hva vi skal spise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *