Utfordret – hagememe

Utfordret – hagememe

HildeG gjør en innsats for hagegenet i novembermørket, og smgj har utfordret meg.   Vel, slår an og slår an, fru Blom – jeg har vel ikke akkurat oppløp foran porten her når jeg legger ut disse jålepostene mine  😆

Men, til saken:

1. Hvis du kunne, ville du leid inn en hagedesigner? Hvis nei, hvorfor – hvis ja: hvem?

Svar: Nope. Min hage. Meg som bestemmer (jaja, -min kjære også, selvsagt), og jeg vil gjerne stå for både fryd og frustrasjon helt selv, takk.

2. Er du fornøyd med størrelsen på hagen din. Ville du hatt den større, mindre? Hvorfor?

Svar: ja, det er jeg. Skulle det være noe, så måtte det være at jeg skulle ønske den var større i dybden, så jeg kunne plantet rosekratt i skoghagen, for eksempel. Så, selv om jeg er misunnelig på HildeG for målene hennes, så var det nok egentlig tilstrekkelig med jorddybde.

3. Nevn minst to hagegale du misunner (ikke på noen negativ måte, da…) – og hvorfor(og ikke nødvendigvis for hagerelaterte ting, det er tross alt november…)

  • HildeG for antall mål, lekre magnolia og antall roser (jeg har en hemmelig rosefantast i mage)
  • Camilla for Austinrosehagen.
  • Anne-Marie og smgj for kattene. Jeg har såå lyst på katt.
  • Line Cathrin for drivhuset hennes.
  • Alle medhagegale med tålmodighet og omsorgsevne nok til å få opp planter fra frø, og til og med få dem til å vokse opp til ‘voksne’ planter!
  • Lene i Fredrikstad for hennes evner og kunnskaper når det gjelder å ta vare på og bruke markens grøde!

Beklager mangelfull lenking her. Sitter på jobb og har ikke tid til så mye leting. Maskinen er treig også…

4. Ville du flyttet hagen din til en annen klimasone hvis du kunne? Hvilken?

Nei. Eller, kanskje engelsk klima. Jeg ønsker vel egentlig at jeg kunne hatt en hage hvor det faktisk blomstret bittelitt på vinteren.

5. Hager du alene, eller sammen med din kjære? Hva bidrar han/hun med?

Stort sett aleine, men når det skal bedrives hard landscaping og tunge løft er han med både ifht å bestemme utforming og på å ta løftene.

6. Hvorfor hager du?

Fordi jeg må, på en måte. Det får meg til å føle meg hjemme i meg selv.

7. Ser du en åndelig/metafysisk dimensjon i hagen?

Vet ikke hva jeg skal kalle det, men det er i alle fall svært godt for både sjel og hjerne å: jobbe fysisk med levende jord og planter, å ha tilgang på alle fargene og luktene og formene, å se livs- og dødssyklusen gjenta seg år etter år etter år…  Jeg opplever disse tingene veldig sterkt, og det er vel her svaret på pkt.6 ligger for meg, tror jeg – selv om jeg forsømmer hagen ganske mye. Så, svaret er vel… tja.

8. Har du begynt å glede deg til våren, eller gleder du deg mest til jul foreløpig?

Ja   🙂  – så absolutt!

 

Og nå utfordrer jeg Tordenlill!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *