Obama!

Obama!

Jeg må gratulere amerikanerne. Jeg er gammel nok til å bli nesten litt svimmel av vantro lykke ved tanken på at USA har valgt en farget president.
Jeg har heiet så lenge valgkampen pågikk. Så får vi se om det blir «change» til noe som er bedre for dem, og for oss.

0 kommentarer til «Obama!»

 1. Historisk!
  Og her får vi ikke inn noen på Stortinget en gang, vi som skal være så demokratiske.
  Noe å tenke på.

 2. Mest håper jeg på change for den menige mann i gata i USA. Han kan ta inn Hillary og så kan hun jobbe videre for en mer demokratisk helsepolitikk.

 3. Jeg tror at dette med at USA skal være et så voldsomt rasistisk samfunn er mye en myte etter hvert. En ting er i alle fall sikkert: vi har IKKE mye å rose oss av her i landet!

 4. JIPPI, sier jeg også. Tanken på 4 år til med republikansk styre gjorde meg skrekkslagen, særlig med de to der på toppen!!!
  Uten tvil et historisk valg, og forandring MÅ det jo bli.

 5. Det er vel grunn til å tro at det faktisk kan være litt enklere å endre utenrikspolitikken enn velferdspolitikken.

  Man må huske at det også blant en betydelig andel av de demokratiske kongressrepresentanter i begge kammere har en velutviklet og dyptutviklende skepsis mot statlige velferdsordninger og selv om presidenten her har gode intensjoner kan det bli vanskelig å gjennomføre dette i praksis i det amerikanske samfunn.

 6. Mitt poeng var nettopp å understreke at hans betydning kanskje overvurderes litt tross alt. Jeg syns nok mange gir uttrykk for litt vel urealistiske forhåpninger til hva som kan utrettes de kommende år. At det er en endring til det bedre vil vel de aller, aller fleste være enig i, men jeg er redd forventningene er for alt for høye i forhold til realiteten.

 7. Jeg synes det er mest utrolig at de har valgt den kandidaten som faktisk virker tiltalende på resten av verden. 🙂 Obama har jeg tiltro til, enn så lenge, men den er ganske skjør den tiltroen… begynner visst å bli kynisk.

 8. Ja ja, Obama er vel og bra. Men vel så viktig er det vel at Synne Starvik er tilbake – nå som del av det fremadstormende bloggkollektivet Opplysningskontoret. Please update your links.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *