Tunge løft, grønnsåpe og klorin

Tunge løft, grønnsåpe og klorin

Hurra for styrketrening, er dagens mantra for meg.
Etter diverse om og men kom jeg meg endelig i gang med sommeravslutnings- og vintersikringsarbeidet i dag. Vi har hatt stille, klart vær, men kaldt, så forholdene var gode for slikt arbeid.

Nærmere bestemt: Alle de STORE og TUNGE krukkene ble buksert bort til terrassekanten, hvorfra jeg med mine umenneskelige krefter ervervet på Friskis&Svettis-trening, løftet dem over i trillebåra, hvor jeg fikk tømt dem for våt jord og visne sommerblomster. Krukkeinnholdet ble så kjørt på komposten, og de tomme krukkene samlet ved båtopplagplassen, -der skal de utsettes for høytrykksspyleren i løpet av noen dager.

Det var en lettelse å få tatt de krukkene !

Neste pytonjobb: Drivhuset. Jordsekkene som har inneholdt tomatplanter samt bøttene som har inneholdt chiliplanter – begge varianter ettertrykkelig infisert med lus og midd og annet uhumskt som får hårene på armene mine til å reise seg – skulle tømmes.
Jeg fikk etterhvert alle sekkene ut på drivhustrammen. Tømte dem i trillebåra, hakket jorda til en konsistens som kunne angripes med spade, og fordelte den på roser og clematis. Undervanningskasser og bøtter er satt i samme ventekø som krukkene.
Så feide jeg gulvet i drivhuset for bladverk og munkelus og 1/2 kg tomater i ulike farger og tilstander, ryddet i diverse ting & tang som samler seg et sånt sted, fikk noe innomhus og noe i potteskuret og noe i søpla. Nå begynte det å ligne noe.
I pumpe-sprøyteflaske (den gule fra Biltema, utmerket sak) blandet jeg en god klunk Klorin og ditto grønnsåpe med varmt vann, og så sprayet jeg ned hele drivhuset innvendig med denne blandingen. Gulvet også. Deretter lukket jeg drivhuset og forlot åstedet. Jeg skulle på konsert.

Tanken er at jeg nå i løpet av uka får tatt en børste og en vannslange fatt og skurt ned såpe og Klorin fra vegger og tak. Deretter setter jeg på ovnen i et døgns tid så det får tørket seg opp der inne, og så skal det isoleres med bobleplast, lys skal henges opp, ‘vintermøblering’ (bukker og plank og brett) skal på plass, og først da er det mulig å sette inn overvintrerne; pelliser, engletrompeten, Agapanthusen og Callaen.

Frysegradene har herved med å holde seg i skinnet en uke til.

0 kommentarer til «Tunge løft, grønnsåpe og klorin»

  1. Å kjære nånn. jeg ble jeg helt svett av å lese dette innlegget jo LOL!
    Ingen skal komme her og si have ikke er god mosjon nei.
    Alt som du har gjort står ugjort hos meg enda. Så får det bare være foreløbig i noen dager til.
    Sier som det kong vinter får pent holde seg vekke i en ukes tid til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *