Inspirert; georginer

Inspirert; georginer

Moseplassen slår et slag for georginer i dag. Det gjør hun jammen meg rett i.  Det er kjempefine planter.

Jeg tenkte på det i går, da jeg var på en jobbreise i fylket mitt, og fant et superlekkert syn på skranken hos ett av NAV-kontorene; tre lave skåler hvor georgineblomster i mange størrelser, farger og sorter fløt strålende vakre omkring. Det var blant annet en aldeles urlekker, kaktusblomstrende, nesten svart en der, som jeg kjenner at jeg må ha.  Den NAV-jobbende som hadde tatt den med fra hagen sin er kanskje mulig å bevege til å gi meg en bit av knollen?   :mrgreen:

Jeg har bare 4 forskjellige planter ute i hagen min, og den ene – en tofarget sitrongul/hvit blomstrer veldig dårlig. Men, de er fine for det. Jeg elsker dem  🙂 

Her er den jeg har hatt lengst, knoll fra kollegas hage. Navn har jeg ikke.

0 kommentarer til «Inspirert; georginer»

  1. Georginer er en sånn gammel-dame-blomst for meg. Fordi jeg vokste opp med en nydelig gammel dame som nabo, og hun hadde et fantastisk georgine bed. Utviklet det stadig, høye og lave, knallrunde som baller eller med de lange flotte kronbladene i fritt svev.
    Mye arbeid med dem – de må tas opp hver høst etc – og dermed har det aldri blitt noe georgine bed på meg. Men vakre er de!! Og dessuten for meg; gode påminnere om en god barndom!

  2. Takk, Anne 🙂
    Denne gulrosa her har jeg et ekstra varmt forhold til, selv om ‘forsiden’ er noget for knallgul. Det er jo min første, ikke sant. Og så er baksiden så utrolig lekker, så jeg tar i mot komplimenter med åpne armer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *